Skadedrabbat Assyriska föll mot Motala

Två ribbträffar, ett bortdömt offsidemål och en man mer sista kvarten - närmare än så kom inte Assyriska att ta med sig några poäng hem från Motala.  [FOTO: Ninous Toma]

Två ribbträffar, ett bortdömt offsidemål och en man mer sista kvarten - närmare än så kom inte Assyriska att ta med sig några poäng hem från Motala. [FOTO: Ninous Toma]

Ett skadedrabbat Assyriska reste idag mot Östergötland för att möta Motala AIF i seriens tjugonde omgång. Laget saknade startspelare som lagkapten Nemrud Awrohum, Admir Catovic, Linus Hillemar och vår matchvinnare Junior. Även reservmålvakten Jesper Edin, Alekh Singh och Wesley Ntshangase drogs med åkommor som de vanligtvis skulle få vila ifrån, men när matchtruppen är så tunn som den är så får man svälja smärtan och köra på.

Vi som följt Assyriska FF på nära håll i år vet att laget inte uppehåller sig vid skador utan så som huvudtränaren Martin Augar ofta uttrycker sig: "Vi ser bara möjligheter att testa nya vägar". Och det nya blev idag att Lukas Johansson ersatte Awrohum som mittlås, Michael Kargbo tog Juniors plats på yttermittfältet och Erido Poli gjorde Antonio Yakoub sällskap i anfallet.

Assyriska FF mötte ett, inför säsongen, storsatsande Motala AIF som i senaste omgångarna hittat formen. Förutom den flyktade Andreas Rako, som valde att gå till Haninge under sommaren och hans bror Renato Rako som var avstängd ställde Motala upp med sitt starkaste lag för dagen. Det skulle visa sig räcka ganska långt för Motala.

Assyriska började matchen riktigt bra precis som de två senaste matcherna men tyvärr skulle ett misstag i backlinjen resultera i en straffsituation för Motala redan i 22:a minuten. Kevin Dyplin gick åt rätt håll och räddade men på returen kunde ändå Valon Silka ge sitt Motala ledningen.

Motala ägnade sig efter ledningsmålet åt att ligga på försvar och försöka kontra in fler mål. Assyriska tappade inte sitt fokus utan fortsatte att trumma på. I 32:a minuten kom också kvitteringsmålet, trodde alla tills man insåg att målskytten Antonio Yakoub blåsts av för offside. Bara minuter senare träffade samme Yakoub ribbkrysset. Första halvlek slutade med underläge men hela tiden fint spel av Assyriska som även i slutet på halvleken hade ett tungt skott av Erido Poli som var nära att resultera.

I andra halvlek fortsatte Assyriska att pressa på för en kvittering och trots en man mer den sista kvarten lyckades inte Assyriska med att forcera in en kvittering. Närmast var ännu en ribbträff. Ett oavgjort resultat skulle ha inneburit att Assyriska klättrat upp på andra plats då Enskede förlorade sin match mot Tyresö tidigare under dagen.

Assyriska får fortsätta jaga den åtråvärda kvalplatsen i kommande hemma match mot suveräna serieledarna IFK Haninge nu på söndag 8 september kl 16:00. Då hoppas vi på att vi får tillbaka flera av våra spelare så att vi kan ge Haninge en riktig match. Vi ses på arenan!