Gedigen laginsats gav bortaseger

Junior Kamana wa Kamana, Afram Hanna och Antonio Yakoub höll Assyriska kvar i toppstriden när de gjorde varsitt mål borta mot Värmbols FC.  [FOTO: Moussa Esa]

Junior Kamana wa Kamana, Afram Hanna och Antonio Yakoub höll Assyriska kvar i toppstriden när de gjorde varsitt mål borta mot Värmbols FC. [FOTO: Moussa Esa]

Stötta Assyriska och upplev toppstriden LIVE!
Bli medlem i Club 1974 för 165 kr/mån genom autogiro.

Efter regnet kommer solen brukar man säga. Idag kom solen i förklädnad. Den kom som en enorm glädje efter en urstark seger på bortaplan, en plats som känns långt bort. Precis hemkomna från Katrineholm på vägar som knappt syntes i mörkret förstår man lite hur David Strömgren resonerade när han återvände till sina hemtrakter. En eloge även till inställningen att inte spela mot Assyriska då han precis lämnat klubben.

Assyriska kom till matchen med bra form och en ung trupp som blir hungrigare och mer tongivande ju längre säsongen lider. Det syntes direkt då taktpinnen var i Assyriskas händer redan från start. Den släppte man inte under resten av matchen. Michael Kargbo som för dagen skapade mycket oreda  i hemmalagets backlinje passade fint fram Antonio Yakoub som avfyrade ett hårt skott som räddades ut till hörna.

I den 17:e minuten gör Assyriska mål genom ett tungt markskott av Kargbo, ett mål som helt fel döms bort då domarteamet missat att den tog i däcket på målburen. Väldigt dålig bedömning som fick många att reagera på läktaren. Assyriska fortsatte att trumma på med skott utanför av Abu Bakarr Suma och Junior. I slutskedet av första halvlek får Antonio Yakoub bollen fint spelad av Maikel Kargbo men avslutet tar i ribbans underkant. Första halvlek vinner Assyriska på poäng med mersmak.

Redan i början av andra halvlek tar Assyriska ledningen i den 49:e minuten då Diaby har lekstuga på sin vänsterkant och får in bollen till Antonio YaKoub, som denna gång skarvar han in bollen innanför målramen. Bara några minuter efter har Assyriska en stor möjlighet att utöka ledningen, men Junior missar helt fri fint framspelad av Kargbo och Yakoub.

Chanserna saknas inte då Ramez Matti denna gång snurrat upp Värmbols backar på kortsidan men avslutet missats av Kargbo som faktiskt inte haft flytet med sig. Av alla klara chanser Assyriska haft under matchen kommer 0-2 målet på ett avslut av Junior som touchar en hemmaspelare och svävar in bakom målvakten.

Nu kändes matchen helt avgjord men Assyriska slappnade av och tillät Värmbol skapa lite nerver mot slutet. En reducering som kunde undvikas även om det var en fantastisk fin upprullning och avslut. I matchens sista sekunder spelar Wesley Ntshangase fram Kargbo som återigen får ett drömläge men missar, skönt nog dyker Afram Hanna, som följt med hela anfallet, upp och stöter behärskat in spiken i kistan.

En väl utförd match som Assyriska hade kontroll över redan från början. Helt enkelt en välförtjänt seger som grabbarna ska känna sig stolta över. Nu tar vi med oss energin till hemmamatchen mot Newroz och hoppas på storpublik. Regnet fortsätter att ösa ner medan texten skrivs men vad gör det en sånhär kväll? Väl mött på arenan nu på söndag.