Augar: Vi ger aldrig upp!

Assyriska FF samlas vid mittcirkeln inför matchen mot Tyresö FF. [FOTO: Morris Esa]

Assyriska FF samlas vid mittcirkeln inför matchen mot Tyresö FF. [FOTO: Morris Esa]

Kryss mot Tyresö FF i söndags, vad kände du spontant efter matchen?
- Det är klart att vår, min och spelarnas, ambition alltid är att vinna oavsett motstånd. Men ibland får man nöja sig med oavgjort resultat för att idag kändes det som om första halvlek inte alls är lika bra som andra halvlek. Vår prestation var inte lika bra som i förra matchen. Vi börjar att spela upp oss lite i andra halvlek. Vi hotar lite mer framåt och släpper boll lite tidigare. Vi kvitterar och får lite energi men den energin som vi behövde kommer och går lite. Det kändes som vi kunde ha tappat matchen men även vunnit den, till slut känns det som ett rättvist resultat.

Emeh och Strömgren har lämnat laget, men det saknades ändå några erfarna spelare. Hur kommer det sig?
- Admir Catovic fick en smäll mot knät på träning. Han är på väg tillbaka men är inte hundra procent än. Suma var avstängd eftersom han fick sitt tredje gula kort. Roberto Varto vaknade med ryggskott och kunde inte delta. Annars har vi fullt lag.

Det var många egna unga spelare på plan mot Tyresö, hur tycker du att de sköter sig?
- Vi ska inte höja ribban eller förvänta oss att dem kommer att utföra stordåd utan vi måste ha is i magen. Vi måste ge dem tid och ha stort tålamod. De här unga spelarna måste få chansen att göra misstag för att lära sig. Vi pratar om killar som är födda -01 eller till och med -02. Det är talangfulla, de jobbar stenhårt och är ambitiösa.

Det blev totalt fyra byten under matchen, hur tänkte du med dem?
- Jag kände att kantspelarna tappade lite både i det offensiva spelet men också i det defensiva. Vi hade en tuff bortamatch i onsdags som vi lirade på naturgräs. Det kändes som att det fortfarande satt i kroppen på vissa. Även Diaby som alltid brukar ha energi kändes lite trött. Dock måste man ha i åtanke att vissa spelare spelade 90 minuter i onsdags och 90 minuter igår. Sådant känns i kroppen. Jag gjorde bytena för att jag helt enkelt ville få in lite rörelse, det kändes som att alla ville komma ner och möta boll. Vi får lite utdelningen men är fortfarande något opolerade.

Vad tar du med dig från den här matchen?
- Jag tar med mig att vi aldrig ger upp! Det är alltid min ambition, att aldrig ge upp. Jag ska inte säga att vi spelade dåligt i första halvlek men den var inte tillräckligt bra för att ta med sig en vinst från den här matchen. Vår inställning och karaktär var på rätt plats.

Nästa match mot Värmbols FC, vad förväntar du dig för match där?
- Jag förväntar mig en tuff batalj på naturgräs, en svår match. Suma är dock tillbaka, förhoppningsvis är Catovic också tillbaka. Men vi kommer att spela mot ett lag som arbetar bra kollektiv och kämpar för varandra.
Skribent:Ashur Ibrahim
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩