Ungt Assyriska vann träningsmatchen

Alekh Singh fick göra sitt första mål för Assyriska FF, fint framspelad av Ramez Matti och Antonio Yakoub.  [ARKIVFOTO: Morris Esa]

Alekh Singh fick göra sitt första mål för Assyriska FF, fint framspelad av Ramez Matti och Antonio Yakoub. [ARKIVFOTO: Morris Esa]

Assyriskas ambition med träningsmatchen var att stegra belastningen och jobba med principerna i anfallsspelet för att sätta punkt efter en bra och tuff vecka med hårda träningar.

Några spelare var sjuka, andra hade små skador att jobba med och vissa var fortfarande på semester. Detta gjorde att vlagledningen fick möjligheten att kalla upp hela fyra spelare från Assyriskas P17-lag, varav tre av dem är födda 2003.

Assyriska startade matchen bra och var något bättre än motståndarna den första kvarten. Laget skapade två riktigt bra lägen som borde ha förvaltats bättre. Sedan tappade man kontrollen och lät Enhörna styra spelet periodvis. Assyriska skapade 2-3 riktigt bra lägen men saknade skärpa i avsluten.

Och som så många matcher på vårsäsongen tar motståndarna ledningen genom spel på Assyriskas vänsterkant där hemmalaget tappar sina lagdelar och markering på när Enhörnas Kevin Rohlin dyker upp vid borte stolpe och kraftnickar in bollen i mål.

I andra halvlek gjorde Assyriska fyra byten och får en bra start med framförallt tydligare djuledsspel där Linus Hillemar river och sysselsätter backlinjen och gör att vi skapar ännu fler chanser där Antonio Yakoub har tre bra lägen varav två av dem gör målvakten klassräddningar på och den tredje går i stolpen.

1-1 hängde i luften och så blev också fallet i 75:e minuten när firma Ramez Matti, Antonio Yakoub och Alekh Singh kombinerade fint på vänsterkanten. Singh fick sista ordet och tryckte in kvitteringen.

Efter målet tar Assyriska över spelet och skapar många chanser men det dröjer ända in till 87:e minuten innan Assyriska tar ledningen. En soloprestation
signerad Ramez Matti som på egenhand vinner bollen på egen planhalva, springer förbi några motspelare och avslutar i mål.

Huvudtränare Martin Auguar var enbart delvis nöjd med matchen.

- Jag är nöjd när vi spelar en tempostark fotboll med snabba kombinationer men inte helt nöjd eftersom vi ska vara betydligt effektivare framför mål. Det var ändå en bra match att få då vi haft några tuffa pass i benen och ett förmodat rekordungt assyriska med många spelare från P17 som visade framfötterna.