Uddlöst när Assyriska förlorade

Izuchukwu Emeh kom inte loss i bortamatchen mot Assyriska IF Norrköping.  [FOTO: Morris Esa]

Izuchukwu Emeh kom inte loss i bortamatchen mot Assyriska IF Norrköping. [FOTO: Morris Esa] · Foto: Morris Esa

Stötta Assyriska och upplev toppstriden LIVE! Bli medlem i Club 1974 för 165 kr/mån genom autogiro.

Det var soligt inför matchstart på Mamre IP men när domaren blåst igång matchen började mörka moln hopa sig på den annars mycket mysiga idrottsplatsen. Det var ett tydligt omen om att Assyriska FF skulle få en tung eftermiddag.

Assyriska FF hade ett decimerat lag och hade skarpat ihop en matchtrupp på totalt 15 spelare. Ramez Matti var avstängd, Wesley Ntshangase sjuk, Mamadouba Diaby fortsatt skadad, Tobil Kerimo bortrest och Abu Bakarr Suma stod över matchen p g a en tidigare överenskommelse och ett önskemål från motståndarna.

Tillbaka var dock Admir Catovic och Alekh Singh. Detta öppnade för de lyckosamma inhopparna Antonio Yakoub och Linus Hillemar från start. Även motståndarna saknade flera nyckelspelare som t ex Paul Chamoun och Viktor Adsell Sjöberg.

Första halvlek gick till hemmalaget som var mycket duktiga på snabba, och flera gånger lyckosamma, omställningar som gav resultat redan i tionde minuten där artonårige Munir Omar Farazj fick sätta 1-0 i mål.

För bortalaget handlade det mycket om att kunna hantera undelaget som var aningen långt naturgräs och att hålla ihop lagdelarna. Antonio Yakoub hade tre avslut som gick över ribban och Junior var den enda som lyckades med lagets enda avslut på mål.

Hemmalaget var närmare ett andra mål när de pricksköt ribbkrysset än att Assyriska FF var att kvittera. Domaren blåste av första halvlek och många av de tillresta fansen hoppades på ännu en vändning så som vi fått uppleva de senaste tre matcherna.

Och i andra halvlek kändes det också länge som att det skulle gå vägen. Assyriska FF över hela intiativet och radade upp chanserna, men bollen ville helt enkelt inte in. När man också inte var vaken vid en snabbt slagen frispark kunde Assyriska IF genom Esat Jashari helt fri sätta 2-0 och luften gick ur vårt Assyriska.

Kyle Konwea lyckades nicka in en boll på en fint slagen frispark av Admir Catovic, som stod för många fina frisparkar och hörnor. Dock blev målet bortdömt eftersom domaren inte hade blåst igång spelet.

Nu förlorade Assyriska FF matchen som var den första förlusten på sju spelade matcher och det får räknas som godkänd avslutning på vårsäsongen. Nu väntar ett sommaruppehåll på en månad och en förväntansfull höstsäsong, det är fortfarande endast två poäng upp till kvalplatsen.