En ovanlig känsla

Publiken kommer att spela en avgörande faktor i toppstriden.  [FOTO: Morris Esa]

Publiken kommer att spela en avgörande faktor i toppstriden. [FOTO: Morris Esa]

Stötta Assyriska och upplev toppstriden LIVE!
Bli medlem i Club 1974 för 165 kr/mån genom autogiro.


Som Assyriskasupporter var det längesen man var bortskämd med känslan av att vara inblandad i någon toppstrid. De senaste åren har istället handlat  om ångesten av att hålla sig kvar i en serie. Förlusterna avlöste varandra och vid årets första seger borta mot Tyresö FF hade det nästan gått ett helt år sedan Assyriska sist vann en match. Det var på dagen 11 månader sedan Assyriska FF bärgade hem tre poäng.

Klubben har i år fått börja om från noll med ett helt nytt lagbygge och ett nytt tränarpar, som dessutom kastade in handuken efter endast tre matcher. Denna säsong skulle kunna vara en fortsättning på det mörker som Assyriska vandrat genom de senaste åren. Istället har klubben knutit näven och svetsat ihop en ny trupp med rekordmånga egna produkter tillsammans med etablerade äldre spelare.

Detta har gett en effekt av stark moral som bäst manifesteras av att laget har kunde vända ett 0-3 underläge till en 5-3 seger. Spelarna földe upp denna vändning med att även vända 0-1 mot Arameisk-Syrianska till 3-1 seger där sex egna produkter fick chansen och briljerade. Publiken fick en glimt av Bårsta-nostalgi och de var många leenden efter matchen.

Med elva matcher kvar av serien ligger Assyriska på fjärde plats med endast två poäng upp till kvalplatsen och man möter samtliga topplag hemma. Det kommer att vara finalkänsla i alla matcher och Assyriska behöver ert stöd på planen, spelarna spelar för er och har vid flera tillfällen frågat oss var trummorna tagit vägen. Med publiken i ryggen har vi en spelare mer än motståndarna och av den anledningen bör alla Assyriskasupporters vara på plats och heja fram laget.

Upplev toppstriden. Inte genom Livescore eller något spelbolag, utan på plats live. Spelarna behöver se er och påminnas om vilket stöd ni kan vara.


Stötta Assyriska och upplev toppstriden LIVE!
Bli medlem i Club 1974 för 165 kr/mån genom autogiro.

Skribent:Moussa Esa
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩