Augar: "Måste göra rätt saker från början till slut"

Izuchukwu Emeh är tillbaka i spel och på stort spelhumör, han gjorde mål direkt i comebacken mot AFK Linköping.  [FOTO: Morris Esa]

Izuchukwu Emeh är tillbaka i spel och på stort spelhumör, han gjorde mål direkt i comebacken mot AFK Linköping. [FOTO: Morris Esa]

Bli medlem i Club 1974 för 165 kr/mån genom autogiro. Ingår även säsongskortet för samtliga hemmamatcher 2019.

Mot AFK Linköping låg vi under med 0-3 och vände sedan till 5-3, vad hände egentligen?

- Ja, vilken match! Det var fantastiskt, en riktig karaktärsseger skulle jag vilja säga. Jag tycker egentligen inte att vi är särskilt dåliga i första halvlek trots att vi släpper in tre mål. Vi har några lägen där jag tycker att vi ska göra mål. Linköping får till två drömträffar och ett mål efter en väldigt tilltrasslad situation i vårt egna straffområde.

Vad sa du till grabbarna i halvlek?
- När vi ligger under så ska vi in i vår forceringsfas, vilket innebär att vi spelar med hög risk och det ska vi göra eftersom vi inte har något att förlora. Vi vill ge oss själva en ärlig chans att plocka hem poängen. Detta har gett oss goda resultat i matcher där vi har legat under. När vi attackerar rätt ytor och spelar som vi ska är vi riktigt bra och därmed trycker vi dit fem mål. Dessutom gör jag tre byten i halvtid som förändrar matchbilden.

Spelarna som du byter in i halvtid, vad är det som gör att du inte startar med dem?
- Delvis är det på grund av skador, det vill säga försiktighetsåtgärd och delvis är det för att andra spelare har varit i bättre form och visat framfötterna på träningen. Men de spelare jag byter in i pausen visar verkligen sin kvalité. Jag blir jätteglad när spelare kommer in från bänken och gör rätt saker.

Izuchukwu Emeh kommer tillbaka från skada och gör mål, vad tycker du om hans prestation?
- Jätteroligt. Han har tränat bra och sett riktigt pigg ut. Han har varit lite besviken på mig för att inte ha tagit ut honom till startelvan eller till match men vi måste vara smarta när det kommer till spelare som precis kommit tillbaka från skada. Jag vill använda honom sakta och säkert och behålla honom hela säsongen. Han kommer in och gör mål direkt vilket alltid är bra för en forwards självförtroende. Han är en spelartyp av kaliber vi har saknat. Det är även roligt att Michael Kargbo får göra mål, han har slitit hårt väldigt länge nu.

I första mötet mot Arameisk-Syrianska fanns lite av en derbykänsla, mer kamp än finlir så att säga. Vad förväntar du dig för matchbild på fredag?
- Ja, jag förväntar mig en del kamp. Jag förväntar mig också många skickliga fotbollsspelare i bägge lagen. Jag tror att det kommer att vara väldigt viktigt att sätta defensiven och framförallt utnyttja våra lägen när vi får dem. De har väldigt bra individuella spelare och är ett väldigt bra omställningslag så vi måste vara försiktiga. Men vi har också väldigt bra spelare och är i god form nu. Ambitionen är givetvis att vinna men vi måste göra rätt saker från start till slut.

Imorgon är det lite speciellt, det är hemmamatch men inte hemmaplan?
- Ja, vi har tränat på Östertälje IP i två veckor nu och jag tycker väl att det är OK. Det är klart att det inte är optimalt men vi ska ändå göra vårt jobb!
Skribent:Ashur Ibrahim
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩