Egna produkter ordnade stark vändning

Antonio Yakob, nyss fyllda 17 år, gjorde ett piggt inhopp som kröntes med ett mål och delaktighet i segermålet som Linus Hillemar gjorde.  [FOTO: Morris Esa]

Antonio Yakob, nyss fyllda 17 år, gjorde ett piggt inhopp som kröntes med ett mål och delaktighet i segermålet som Linus Hillemar gjorde. [FOTO: Morris Esa] · Foto: Moris Esa

Det var längesen man besökte en Assyriskamatch och förväntade sig en seger utan att anstränga hjärtat. När första halvlek blåstes av, var det enda ansträngande saknaden av kallt vatten mot hettan. Den första halvleken var annars idéfattig, tempofattig och väldigt slarvig. Det enda som var värt att notera var en farlig slagen hörna av Aspudden och ett avslut av Ramez Matti som borde ha förvaltats bättre. Det var Junior som på pass av Mamadouba Diaby som spelade bollen snett inåt men Matti fick inte till avslutet och chansen rann ut i sanden. Man kan lätt påstå att denna halvlek inte går till historieböckerna. Trots värmen i luften saknades glöden på plan.

Assyriska kom ut från halvtidsvilan och tog tag i taktpinnen direkt. Något måste ha sagts i halvtid för hemmalaget kom fram med siktet att ta ledningen. Aspudden stack dock upp två gånger på två minuter med halvfarliga lägen. En antydan att man inte ska slappna av i backlinjen som för dagen saknade Nemrut Awrohum på grund av avstängning.

I den 66:e minuten rann Linus Hillemar, som slitit hårt under hela matchen, igenom Aspuddens försvar och avslutade fritt från sidan. Skottet svävade bort helt, en chans som förtjänade ett bättre öde. Medan hemmapubliken väntade på ledningsmålet kom Aspudden i en sådan kontring som backlinjen varnats för innan. I matchminut 78 rullade gästerna in ledningsmålet enkelt förbi Kevin Dyplin. Mycket onödigt och mycket tungt. Skulle vi förlora nu när vi var på gång? Inget pekade på det inför matchen, nu var det bara tolv minuter kvar.

Mot toppen eller snegla mot botten. Assyriska behövde bara tre minuter för att vända på matchen. Vi vill vara med i toppen helt enkelt. Antonio Yakob som byttes in gjorde mål efter en hörna som hamnade på fötterna på unge herr Yakob, öppen bur och 1-1 var ett faktum. Innan målet hade han också ett bra läge men krånglade till det lite för mycket.

Bara två minuter efter kvitteringen bjöd Diaby på ytterligare ett magiskt inlägg som avslutades fint av för dagen avgörande Antonio Yakob. Bortamålvakten räddade avslutet men kunde inte hindra Linus Hillemar från att slå in returen som också blev segermålet. Assyriska hade vänt matchen, hemmalaget kunde även avgjort den men bjöd istället Aspudden på en sista kvitteringschans som fick oss att sätta hjärtat i halsgropen.

Det är aldrig lätt att att vara en Assyriskasupporter, det fick vi erfara även idag. Känslan från inledningen var rätt men det satt hårt inne. Skönt med vinst och ytterligare tre poäng. Roligt för Antonio Yakob att göra ett utmärkt inhopp, kul även för Lukas Johansson som vikarierade för lagkapten Awrohum och även för Afram Hanna som fick speltid på slutet. Låt jakten fortsätta.