Augar: "Det känns som ett rättvist resultat"

Martin Augar instruerar David Strömgren i matchen mot Enskede IK. [FOTO: Morris Esa]

Martin Augar instruerar David Strömgren i matchen mot Enskede IK. [FOTO: Morris Esa]

Det slutade 0-0 mot topplaget Enskede igår, hur känner du för resultatet?
- Det känns som om matchen skulle kunna ha slutat lite hur som helst. Den skulle kunna ha slutat till vår fördel men även till deras fördel. Vi har en träff i ribban och det har de också. De har en jättechans men det har vi också. Helt ärligt så känns det som ett rättvist resultat i slutändan.

Är du nöjd med Assyriskas prestation?
- Jag tycker att vi tar steg framåt hela tiden. Känslan jag har är att det blir bättre och bättre för varje dag. Får vi ihop vår startelva och kan spela med den vecka in och vecka ut så tror jag absolut att det här laget kan växa. Vi släpper inte till jättemånga målchanser vilket är jättebra. I andra halvlek är anfallsspelet fantastiskt, framför allt de tjugo första minuterna. Vi är definitivt på god väg!

Vilka saknades i matchen mot Enskede och varför?
- Wesley har en känning i baksida lår sedan förra matchen och var inte tillgänglig denna match. Han bör vara tillbaka till matchen mot Aspudden-Tellus. Admir har inte kunnat träna på hela veckan på grund av sjukdom. Han har halsont och förkylning.

Hur går det med spelarna som är långtiddsskadade?
- David Yarar kör sin rehabträning och Izuchukwu Emeh har gjort en träning där han endast var med på uppvärmningen och sedan klev han av i form av en försiktighetsåtgärd. Det är där vi ligger just nu.

David Segerström som blev pappa nyligen hade missat senaste två matcherna, båda segrar över FC Stockholm och Södertälje FK,  var tillbaka i startelvan mot Enskede IK. Strömgren håller med om att resultatet var rättvist.

- De skapar en del målchanser och det gör vi också. Men som det har varit hela den här säsongen har vi lite problem med att vara riktigt effektiva framför målet.

Återigen fick du en defensiv roll på mittfältet, hur känns det att variera mellan rollerna defensiv/offensiv mittfältare?
- Det är inga kostigheter, jag spelar där coachen vill att jag ska spela. Jag är van att spela centralt så det spelar ingen roll om det är defensivt eller offensivt. Jag tycker det gick bra när jag spelade som "tia" för då var jag mer involverad i anfallen. Som "sexa" är jag väldigt bekväm med boll så för mig gör det faktiskt ingenting.

Är du nöjd med prestationen mot Enskede?
- Jag tycker att vi gör en hel del bra prestationer idag sett över hela matchen. Enskede är ett bra lag men vi ligger ofta rätt i försvaret. Jag tycker mest att de skapar något genom att vi tappar boll mer än att det är dem själva som bygger igenom ett spel. Sedan var det väldigt varmt och det var naturgräs vilket också är faktorer att räkna in. Vi spelade mycket på att vi har snabba spelare på topp och att de ska dra en massa maxlöpningar. Det tycker jag att de gör bra, det enda som saknas är som sagt lite effektivitet framför mål.

Skribent:Ashur Ibrahim
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩