Stark insats mot serieledarna gav poäng

Ramez Matti var närmast att bryta dödläget i matchen, endast ribbkrysset satte stopp för hans tredje mål för säsongen.  [FOTO: Morris Esa]

Ramez Matti var närmast att bryta dödläget i matchen, endast ribbkrysset satte stopp för hans tredje mål för säsongen. [FOTO: Morris Esa]

Med medelhavsvärme i luften, Tele 2 Arena och Globen som utsikt var det dags att sparka igång matchen på Enskede IP.

Enskede inledde matchen piggast med att skapa oreda redan efter två minuter då en dubbelchans parerades av Assyriskas försvarslinje. En jämn femtonminutersperiod avslutades med att klassikern Kenny Pavey nästan bjuder publiken på årets mål. "Nästan" kom att bli matchens nyckelord.

Assyriska tog för sig mer ju längre matchen tickade på. Fina inlägg av Mamdouba Diaby ett antal gånger som sånär når Linus Hillemar och Michael Kargbo. Första halvlekens klart bästa chans för Junior efter ett fint spel mellan Hillemar och Ramez Matti som leder till fritt utrymme men tyvärr gör avslutet en centimeter utanför stolpen. Enskede kändes mest farliga när det vankades hörnor där en variant mot främre stolpen tydligt kändes som en inövad taktik.

Precis som vi avslutade första halvlek inledde Assyriska även den andra halvleken. Bra spel med konstanta halvchanser som ofta borde resulterat i klarare lägen. Man måste helt enkelt ta till vara på sina lägen. Enskede stack upp emellanåt med vassa kontringar som mestadels avslutades av Assyriskafostrade Bachir Katourgi.

Trycket från Assyriska blev alltmer intensiv och så i den 69 minuten fick Kargbo ett friläge mellan backlinjen som han tyvärr lobbade snett och för sakta. Minuten därefter snurrade Matti friskt, vek in mot banan och knorrade bollen vackert men ännu en gång var inte marginalerna med oss. Bollen träffade ribbkrysset/stolpen och damp ner mot mållinjen.

Assyriska kändes bättre och starkare men slappnade av på slutet. I samma veva som vi gjorde ett byte tappades det fart. Enskede kunde få med sig tre poäng på slutet då ett lobbskott träffade ribban och ett friläge från sidan som Kevin Dyplin gör en fin räddning på. Sista chansen gick dock till Junior som helt fri bara momentet efter Enskedes friläge inte lyckades få ett avslut på mål. "Nästan" var som sagt dagens ord.

Det var en på förhand svår match som genomfördes på ett fantastiskt sätt. Matchbilden speglade inte det mållösa resultatet. Assyriska kunde och borde ha vunnit matchen. Det var nästan en perfekt match.

Startelvan
1. Kevin Dyplin (MV)
4. David Strömgren
6. Alekh Singh
10. Ramez Matti
11. Junior Kamana Wa Kamana
14. Mamadouba Diaby
16. Linus Hillemar 76'
19. Michael Kargbo
22. Nemrut Awrohum (K)
77. Abu Bakarr Suma
88. Kyle Konwea

Avbytare
85. Jesper Edin (MV)
3. David Youssef
5. Lukas Johansson
8. Afram Hanna
9. Antonio Yakoub
15. Tobil Kerimo 76'
Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩