Augar: "Jag vill lyfta fram hela laget"

Många unga egna produkter fick speltid mot SFK - här syns Antonio Yakob, Lukas Johansson, Linus Hillemar och Afram Hanna.  [FOTO: Morris Esa]

Många unga egna produkter fick speltid mot SFK - här syns Antonio Yakob, Lukas Johansson, Linus Hillemar och Afram Hanna. [FOTO: Morris Esa]

Första hemmasegern, hur känns det?
- Det känns fantastiskt! Det kändes som om det var lite mer folk på läktaren idag och killarna kände nog av det. Många av spelarna vet nog inte vad det innebär att spela för Assyriska i och med att man inte haft så mycket supportrar på plats hittills. Jag kan även tänka mig att de inte vet hur mycket folk det är som egentligen stöttar Assyriska. Men jag är glad idag, både för publikens skull men också för klubbens.

Derbyvinst med 4-1 mot Södertälje FK, vad är dina spontana tankar och känslor?
- Med tanke på hur många målchanser vi skapar i första halvlek är min spontana känsla att vi skulle ha dödat matchen mycket tidigare. Vi skapar oerhört många chanser. Vi var på väg att tappa tålamodet ett tag, det ledde till frustration men sedan fick vi in ett mål och det gav oss arbetsro. Men i helhet är jag definitivt nöjd med segern.

Vad är du nöjd med?
- Vi dominerade matchen och skapade jättemånga målchanser, jag hade önskat att vi hade varit lite mer effektiva i första halvlek. Det handlar lite om formen. Är man i form så är målet jättestort och målvakten jätteliten men är man inte i form och självförtroendet svackar så är målet helt plötsligt lite mindre och målvakten är jättestor. På sikt tror jag absolut att vi kommer att sätta fler av våra målchanser.

Vem vill du lyfta fram från matchen mot SFK?
- Hela laget! Det kollektiva arbetet var bra idag, alla går ut och utför sin roll. Alla tar ansvar och försöker jobba utifrån vad vi kommit överens om. Utöver det har Linus Hillemar överraskat mig något fantastiskt bra. Han är väldigt involverad och jobbar stenhårt. Han tar sig in i ytor som vi har pratat om att han ska befinna sig i, han är rörlig och bra även när han är felvänd. Han hjälper även till i försvarsspelet.


Idag spelade du David Strömgren som "sexa" och Admir Catovic i en offensiv roll, tidigare har du gjort tvärtom. Hur kommer det sig?
- Min tanke var faktiskt att byta in David istället för Admir men Wesley Ntshangase började känna av baksida lår och då valde jag att spela honom där och så fick Admir fortsätta. Min tanke var att få in David i det offensiva spelet men han gjorde det väldigt bra defensivt också.

Det blev en hel del byten, var någon på grund av skada?
- Kyle Konwea var bara en säkerhetsåtgärd med tanke på att han har haft en känning tidigare. Resten av bytena gjorde jag helt enkelt för att jag är lite nyfiken på vad spelarna kan åstadkomma. Med tanke på att vi inte har ett B-lag eller U21-lag så kan jag inte se dem där. Det kändes tryggt med en 4-0 ledning, därför tog jag beslutet att ge dem speltid.

Vi släppte in ett mål i slutsekunderna, vad berodde det på?
- Jag blev lite irriterad i stunden men samtidigt får jag inte ta det i fokus, för det är segern och att lyfta upp glädjen som är viktigast. Jag tror dock att grabbarna var lite besvikna över alla sumpade målchanser. Vi släpper nog in målet mer p g a avslappning och att matchen började hacka lite på slutet.

Vad tar du med dig från de två senaste matcherna?
- Vi ska spela mot Enskede. De har förstärkt med spelare som har bra spetskompetens och är inne i ett bra flow just nu. Det vi ska fortsätta rida på är vårt försvarsspel och även när vi kommer längre upp i banan så har vi etablerat längre anfall. Vi ska jobba på att komma till slutprodukt. Målchanser kommer vi att skapa, det handlar om att försöka få så mycket utdelning som möjligt på dem chanserna.

Linus Hillemar, 18 år och egen produkt, börjar få alltmer speltid i a-laget. Han fick 77 minuter senast borta mot FC Stockholm och spelade hela derbymatchen mot SFK. Han var rörlig och använda sin snabbhet för att hela tiden sysselsätta SFK:s backlinje och med lite flyt hade han kunnat hamna i målprotokollet.

Vi har nu sett dig spela på lite olika positioner, vilken föredrar du att spela i?
- Tidigare har jag fått spela lite som kantspelare men vanligtvis är jag forward eller offensiv mittfältare. Jag gillar verkligen att spela centralt och i en offensiv roll.

Vad tycker du om matchen idag?
- Det var jävligt kul att få starta och få mycket speltid. Dessvärre blev det inget mål för min del fastän jag var nära några gånger. Generellt och sett över hela matchen är jag ändå väldigt nöjd med minprestation och glad för vinsten.

Skribent:Ashur Ibrahim
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩