David Strömgen: Det känns som att vi slår av på takten

David Strömgren stod för inledningsmålet i den sjunde minuten genom inspel av Michael Kargbo. [FOTO: Morris Esa] · Foto: Morris Esa

Det var verkligen en match av två halvlekar, tankar kring matchen?

-    Jag tycker vi startar matchen bra, vi lägger rätt och hittar bra ytor att spela i och ganska naturligt kom ledningsmålet. Sedan vet jag inte riktigt vad som händer med vårt spel, det känns som att vi tror att det kommer gå för enkelt, vi tullar på smågrejer och förlorar andrabollar. Det känns som att vi slår av på takten.

Vi släpper in tre snabba mål på sexton minuter och IFK Haninge tar över matchen, vad gick det i tankarna efter de tre snabba målen?

-    Det var mycket frustration och det känns som att vi ger de onödiga chanser, vi kommer inte till avslut och vi förlorar bollen i offensiv tredjedel och Haninge är ett lag som är bra på omställningar, men det känns som att det är vi som ger dem matchen.

En liten uppryckning efter det tredje målet, men sedan släpper vi in det fjärde målet precis innan halvlek, hur tungt kändes det målet?

-    Det blev lite för många mål i första (halvlek; reds. anm.,) och det var väldigt irriterat och väldigt mycket frustration. Hade vi haft 3-1 i första halvlek och sedan satt något läge så kändes det som att vi hade kunnat vända på matchen. Men jag tycker vi gör det bra i halvtid, vi säger att vi inte är bättre än något annat lag om vi inte spelar som ett lag och går in hundra procent i allt vi gör. Det tycker vi gör i andra halvlek, vi kämpar för varandra och sätter bollarna enklare. Tyvärr så behöver vi göra det här målet (Michael Kargbo, missad straff i 55:e min; reds. anm.,) för att behöva bygga upp mer energi, där måste vi bli bättre, vi måste sätta chanserna.

Du har haft en offensivare roll de senaste matcherna, är det en roll du har varit bekant med sedan tidigare?

-    Tidigare i karriären spelade jag mer som offensiv mittfältare och släpande anfallare, jag har spelat nästan alla positioner centralt så jag är hemma med det. Under de senaste 1,5 åren så har jag inte spelat där men jag trivs i rollen, mycket löpande och stora ytor där man kan hantera boll fritt så det är en roll man trivs i.

Vad kan vi ta med oss av insatsen till nästa match mot FC Stockholm?

-    Jag tycker ändå det är starkt att vinna andra halvlek och att vi skapar så många chanser mot ett så pass försvarande lag som Haninge är, de har ett bra försvar, går ner med alla bakom boll, jobbar stenhårt och ändå skapar så många chanser. Det är det vi får ta med oss och fortsätta jobba vidare, sedan givetvis måste vi sätta chanserna men det kommer komma.

Skribent:Redaktionen