STÖTTA AFF

Swisha ditt bidrag redan idag! 123 22 22 800

CLUB 1974

Just nu 161 medlemmar! Bli medlem enkelt och snabbt här...

KONTAKT

Allt du behöver för att kontakta oss.

Martin Augar vill bygga laget från försvaret och tycker sig se att laget utvecklas hela tiden åt rätt håll. [FOTO: Moussa Esa]

Augar ser fram emot matchen mot Haninge

 

På försäsongen vann Assyriska hemma mot Haninge med 2-1 efter att ha vänt ett underläge, men på fredag handlar det om tre poäng och bortaplan. Martin Augar har förberett laget och ser ett lag under ständig utveckling. "Jag ser fram emot matchen", meddelar Augar när redaktionens Ashur Ibrahim får en liten pratstund med honom.

 

Du har nu lett Assyriska i två matcher. Första matchen resulterade i en ganska tung förlust mot Newroz FC och i söndags kändes det som att vi tappade två poäng mot Motala, hur känns det?
- Självklart är min och killarnas ambition att vinna, det är det alltid. Sen får man vara ödmjuk och ta hänsyn till att det finns elva andra killar på plan som vill vinna. Sett till spelet idag tycker jag att vi tar ett steg framåt, vi sätter försvarsspelet bra och har kontroll över matchen. All respekt till Motala, det är ett bra lag, men idag skapar de nästan ingenting förutom ett läge i första halvlek samt den fasta situationen när de gör mål. Det är klart att vi ska spela anfallsfotboll men någonstans måste man börja bygga laget från rätt ände och då börjar vi givetvis med försvarsspelet som måste sitta.

Vad tycker du om Assyriskas prestation mot Motala?
- Jag tycker som sagt att vår prestation var absolut ett steg framåt. Vi sätter försvarsspelet bra över hela banan, både det låga och det höga. Jag tycker att vi borde gjort ett mål till, vi skapar tillräckligt för att avgöra matchen men sen krävs det kyla framför mål. Vi måste höja kvaliten i sista tredjedelen och kanske inte lira på chans mer. Som helhet finns det mycket positivt i matchen och det får vi ta med oss och bygga vidare. Vi får inte fastna för de negativa sakerna.

Vad tar du med dig från senaste match?
- Jag tar med mig vårt försvarsspel. Jag tar med mig att vi är fantastiskt organiserade i vårt positionsspel och att vi har tempo men även tålamod i anfallsspelet. Vi vet att vi inte alltid behöver gå fram men vet när vi ska göra det.

Från läktaren hördes uppmaningar om att gå framåt, känner du att Assyriska inte klev framåt mot Motala?
- Absolut inte, vår ambition är att spela offensiv fotboll men samtidigt får man inte vara överambitiös. Det som hände mot Newroz FC var just att vi klev upp och då finns det en risk i att tappa balansen mellan offensiv och defensiv och då kan det gå fel som det gjorde. Det vi egentligen ska ta lärdom av är att inse vad vi behöver utveckla. Att vi ska försvara 1-1 på hemmaplan idag, det finns inte med på kartan. Man kan inte förbjuda sidledspassningar, vår ambition är som sagt alltid att spela framåt eller diagonala utvägar. Det är enkelt att uttala men svårare att utföra. Stundtals var det en del sidledspassningar men det är inte för mycket.

Newroz, Motala och nästa match mot Haninge. Det är tre förmodade topplag, vad säger du om det?
- Absolut. Jag personligen höll dem tre lagen högt upp innan serien startade. Jag trodde mest på Motala, ett lag utanför Stockholm som ofta får behålla sina spelare och spela ihop sig. För oss är det bara roliga matcher, kul att man möta bra lag och matcha sig mot dem innan man ger sig på mindre bra lag.

Vad vet du om vår nästa motståndare, Haninge?
- Haninge leder serien av en anledning. Man kan tro att Haninge är ett lag som dominerar sina matcher men så är det faktiskt inte när man åker och tittar på dem. Men de är ett lag som är effektiva och tittar man på Haninges trupp hittar man väldigt mycket rutin och erfarenhet. Det spelar ingen roll om de saknar några spelare, de som kommer in istället är minst lika bra. Vi är på väg framåt, jag tycker spelet är under utveckling så jag ser fram emot den matchen.

Hur ser truppen ut inför den matchen då?
- Senaste status på Izuchukwu Emeh är att han blir borta 4-5 veckor till. David Yarar kämpar på med sin rehab och Kyle Konwea kommer att vara avstängd mot Haninge. I övrigt ska alla andra spelare vara tillgängliga.

Matchen mot Haninge spelas nu på fredag kl 19:30 på Torvalla IP i Haninge.

 

 

Publicerad: 21 maj 2019 i kategorin Senior

Skribent: Ashur Ibrahim

 

Artikelarkiv

Årtal
Sökord
Max 30 tecken
 
SLUT: SFK-AFF 1-5 (Yakoub 2, Kargbo 2, Hanna 1)
Senior 15 sep 2019 av Redaktionen
Intersport bjuder på extra rabatt
Nyheter 10 sep 2019
Oskärpa ställde in firandet
Senior 8 sep 2019 av Mrad Barsom
Assyriska behöver ditt stöd i toppstriden
Senior 7 sep 2019 av Redaktionen
Skadedrabbat Assyriska föll mot Motala
Senior 31 aug 2019 av Redaktionen
Martin Augar: Det är kul att vara där uppe!
Nyheter 26 aug 2019 (16:00)
Ännu en seger i toppstriden
Senior 26 aug 2019 (08:00) av Mrad Barsom
Erido Poli tillbaka i moderklubben
Senior 24 aug 2019 av Ashur Ibrahim
Gedigen laginsats gav bortaseger
Senior 18 aug 2019 av Mrad Barsom
Tre ungdomslag i DM finaler
Ungdom 16 aug 2019 av Redaktionen
Awrohum: Vi måste vara påkopplade från första minuten
Senior 13 aug 2019 (14:00) av Ashur Ibrahim
Augar: Vi ger aldrig upp!
Senior 12 aug 2019 av Ashur Ibrahim
Blytungt poängtapp när Assyriska kryssade
Senior 11 aug 2019 av Mrad Barsom
Assyriska värvar vänsterback
Nyheter 8 aug 2019 (11:00) av Redaktionen
Ett bra kvitto på formen
Senior 7 aug 2019 av Redaktionen
Assyriska och Emeh bryter kontraktet
Senior 31 jul 2019 av Redaktionen
Ungt Assyriska vann träningsmatchen
Senior 29 jul 2019 av Redaktionen
David Strömgren lämnar Assyriska
Senior 25 jul 2019 av Redaktionen
Tillbaka i träning
Senior 23 jul 2019 av Redaktionen
En ovanlig känsla
Krönika 14 jul 2019 av Moussa Esa

NÄSTA MATCH

TABELLEN

Annonser
Meddelande
Bekräfta