Tempofattigt när Assyriska kryssade

Abu Bakarr Suma och hans lagkamrater i Assyriska FF fick inte ordning på sitt spel och fick dela poängen med gästande Motala.  [FOTO: Morris Esa]

Abu Bakarr Suma och hans lagkamrater i Assyriska FF fick inte ordning på sitt spel och fick dela poängen med gästande Motala. [FOTO: Morris Esa] · Foto: Redaktionen

Förlusten mot Newroz FC i senaste omgången tyngde fortfrande både supportrar och spelare, dagens match tillade ytterligare en vikt. Vikten av att snabbt hitta en identitet och ett grundspel som fungerar.

Lagledningen valde att starta med exakt samma startelva som senast. Fortfarande utan saknade Izuchukwu Emeh fanns det egentligen ingen riktig förankring mellan mittfält och anfall. Trots att Motala redan i inledningen skapade ett friläge genom fint spel där Jesper Edin fick agera räddare i nöden med en fin fotparad, var detta en match Assyriska borde ha vunnit.

Halvchanser blandades med lite farligare lägen fram till David Strömgrens ledningsmål. En fin prestation av Strömgren där backarna i Motala lämnades på efterkälken och skapar friläget som först räddas, David som jag tycker bara blir bättre och bättre, slår in sin egen retur.

Hemmaledning och visst skulle en sådan fuktig eftermiddag sluta med ett blött fyrverkeri? Exakt en sådan match som tar oss tillbaka på spåret igen. Men så blev inte fallet, begränsningen spökade igen. Halvleken summeras med ett övertag för Assyriska och där endast ett stolpskott stoppade Strömgren från att bli tvåmålsskytt.

Innan jag ens hann öppna anteckningsblocket igen nickar Motala in kvitteringen på en hörna. Ibrahim Koroma når högst och begår inget misstag där markeringen är undermålig.

Resten av matchens känns lamslagen och tempofattig. Ett Assyriska som har boll, skapar lite oreda men som är alldeles för stillastående för att hota ett försvarande Motala. En liten ljusglimt kom vid dubbelbytet av Tobil Kerimo och Wesley Ntshangase som gav matchen ett litet uppryck. Men mer än 1-1 mäktade inte Assyriska med denna kväll. Kyle Konweas distansskott på slutet får helt enkelt symbolisera frustrationen, orörligheten och begränsningen.

Assyriska får ta nya tag och blicka framåt, för nästa match spelas redan på fredag borta mot serieledande Haninge. Haninge som ännu inte förlorat en enda match, kan Assyriska ändra på det?

STARTELVAN
85. Jesper Edin (MV)
4. David Strömgren
6. Alekh Singh
7. Admir Catovic
10. Ramez Matti
11. Junior Kamana Wa Kamana 70'
14. Mamadouba Diaby
17. Abu Bakarr Suma 70'
19. Michael Kargbo
22. Nemrut Awrohum (K)
88. Kyle Konwea

ERSÄTTARE
1. Kevin Dyplin (MV)
2. Essel Dela Sampson
5. Afram Hanna
3. Paul Eichoue
8. Wesley Ntshangase 70'
15. Tobil Kerimo 70'
16. Linus Hillemar
Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩