"Det ska vara stort att bära Assyriskatröjan"

Nye huvudtränaren Martin Augar (t h) och P19-tränaren Nick Leete ska tillsammans utveckla Assyriskas nya lagbygge. [FOTO: Moussa Esa]

Nye huvudtränaren Martin Augar (t h) och P19-tränaren Nick Leete ska tillsammans utveckla Assyriskas nya lagbygge. [FOTO: Moussa Esa]

Assyriskas sportansvariga har jobbat stenhårt sedan Lars Axelsson och Anders Pense kastade in handduken 21 april. Man har träffat flera kandidater och haft många samtal med tilltänkta tränare. Till slut föll valet på 31-årige Martin Augar som huvudtränare. Tillsammans med P19-tränaren Nick Leete ska han leda och utveckla arbetet med A-laget. Leete som tillfälligt tränat A-laget i snart tre veckor blir alltså en del av den nya ledarstaben.

- Martin känns som en tränare som passar oss i tiden. Han är ung och hungrig, har rätt bakgrund och brinner för laget. Han har varit med och tagit fram flera unge spelare och är idag distriktsförbundskapten för Stockholms stadslag tillsammans med f d Assyriskaspelaren Johan Ländin. Tillsammans med Nick Leete ska han fortsätta bygga upp och utveckla vårt A-lag, säger Ninip Kino som ansvarar för Sportkommittén tillsammans med Fehmi Tasci.

- Martin har varit med och tagit fram flertalet av Huddinges unga spelare som vi mötte i tredje omgången och han kan göra samma jobb för oss och våra unga spelare. Det är ovärderligt, fyller Fehmi Tasci i.

Som spelare är Augar fostrad i BP och AIK. Efter något år i Akropolis U-lag  spelade Augar som senior ibland annat Panellinios och Råsunda IS i divsion 2 och 3.

Han började träna U-laget i Akropolis och sedan dess har han huserat i Huddinge IF:s ledarstab fr o m 2014 till dags datum. Här har han haft huvudansvar för U19 och tränade även A-laget i div 1 och div 2. Under tiden har han hunnit utbilda sig till näst högsta nivån.

Vad fick dig att bestämma dig för att ta jobbet?
- Känslan för klubben, jag har en stor anknytning och har följt laget länge som supporter, redan sedan barnsben. Det är en anrik klubb som jag känner stolthet inför.

Martin Augar ger ett ödmjukt och inspirerat intryck när han berättar om sina tankar om framtiden och hur hans bakgrund kan komma att hjälpa honom genom uppdraget som huvudtränare. Hur bra känner han till serien då?

- Jag har hyfsad bra koll på lagen, spelarna och ledarna. Dock tror jag inte att det kommer att hjälpa mig särskilt mycket eftersom klubbar i denna serie har en stor spelaromsättning. Vad jag vet är att det är  många Stockholmslag som gör serien till ett getingbo där många lag satsar för att vinna. Jag känner även till vilka planer vi kommer att spela på och hur lagen brukar ställa upp.

Han ser uppdraget som mycket inspirerande och tror på långsiktigheten som klubben. Han tror även att spelarmaterialet håller tillräckligt med kvalité för att klara av serien.

Har du följt klubben i år?
- Jag har följt klubben i alla år, just i år ser jag att det är många nya ansikten med olika spelartyper, starka karaktärer och många unga spelare som vill framåt. Det ser lovande ut.

Vad tror du att kan tillföra?
- Kortsiktigt gäller det att få ihop truppen och bygga upp en identitet som vi kan stå för. Alla ska veta vad det innebär att dra på sig Assyriskatröjan. Det är stort! Laget följs av supportrar från hela världen och vi måste visa ansvar. Långsiktigt gäller det att bygga vidare på det vi har och skapa en kontinuitet som är en faktor för framgång.


FAKTA MARTIN AUGAR
- Började tränarkarriären i Akropolis U-lag 2011-2012
- Utbildning Fysioterapi med Inriktning Fotbollsfys 2013  
- Huddinge 2014-2018
- Distriktförbundskapten from 2019 för Stockholms stadslag (pågående)
- UEFA  A-Utbildad  (nästhögsta nivån)
- Fysioterap/fotbollsfys GIH

Studiebesök hos följande klubbar
- Almere City, Holland Eerste Divise  2017
- Oldham Athletic, England  League One  2018

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩