Efterlängtad seger mot Tyresö FF

Glada miner hos Assyriska efter att Ramez Matti gett laget ledningen efter bara nio minuter.  [FOTO: Emanuel Barmasi]

Glada miner hos Assyriska efter att Ramez Matti gett laget ledningen efter bara nio minuter. [FOTO: Emanuel Barmasi]

Med förlusten mot Huddinge och tränarkarusellen från veckan som varit var det inte många som trodde på att Assyriska skulle ha lika roligt som barn på tivoli. Med en varm engelsk dialekt tillhörande Nicholas Leete ekandes från sidan under nittio minuter, kändes Assyriska modigt och anfallsglatt, något som fattats tidigare. För ska man vara ärlig var det en ren överkörning från start till mål. Det bekräftades även av en Tyresösupporter några stolar ifrån mig när slutsignalen gick.

Vi välkomnades till en trevlig miljö som andades ungdom och optimism. Det negativa var att gräsmattan såg ut som om olympiska spelen precis avgjorts och höll dålig kvalité samt att gasen till gasolgrillen tagit slut innan matchen ens börjat. Som jag nämnde tidigare så var det ett dominerande bortalag som borde avgjort matchen redan i första halvlek. Kargbo som likt Usain Bolt sprintade gång på gång förbi Tyresös backlinje skulle vara en fara idag. Rent logiskt kom också ledningsmålet på samma sätt. Kargbo som löper sig fri från halva plan och på något sätt hittar Ramez Matti som gör sin första poäng för året. Enkelt rullar han in 0-1 i den nionde minuten med fel fot.

Kort därefter mönstrar Assyriska ett drömanfall som på nytt avslutas av Ramez som tyvärr får se avslutet räddas på ett fantastiskt sätt av Tyresö-keepern, som var hemmalagets överlägset bästa spelare vilket säger mycket om matchbilden.Ytterligare en fin kombination av Assyriska leder till att Izuchukwu Emeh fälls i straffområdet och domaren blåser bestämt för straff. Fram stiger Kargbo och sätter kyligt in 0-2.
Fram till halvleksvilan kunde Assyriska göra minst tre mål till om man värderat lägena på ett bättre sätt.

Andra halvleken fortsatte i samma spår där Assyriska mer eller mindre gjorde precis som de ville. Alexander Januszkiewics som jag idag döpte till "The Moose is Loose" kom som en ångvält flera gånger. Emeh skarvade och trixade , Admir Catovic fördelade fina bollar och Kargbo löpte. I den 59:e minuten fick Assyriska ett friläge bortdömd på felaktiga grunder på just finfin passning av Catovic.

Har man följt Assyriska tidigare är de sista minuterna de absolut värsta. Jag behöver inte påminna er, ni vet vad jag menar. Skulle detta vara en sådan match? Så visade sig inte vara fallet, en befrielse för min och andras själar. En välförtjänt seger för Assyriska, där Tyresö FF inte ens fick iväg ett enda skott på mål. Målet de fick var ett självmål som olyckligt stöttes in av Alekh Singh.

Om förra matchen beskrevs som bland de sämsta ett Assyriska lag presterat i modern tid var denna match bland de bästa jag sett senaste två åren och kanske den roligaste på fem år.

Hela laget tog sig i kragen och representerade Assyriska på ett modigt och underhållande sätt. En underhållning som barnen på tivolit skulle vara tacksamma för.