Emeh: "Första förlusten är inte världens undergång"

Izuchukwu Emeh har gjort två mål på två matcher och tror han kan göra ännu fler.  [FOTO: Morris Esa]

Izuchukwu Emeh har gjort två mål på två matcher och tror han kan göra ännu fler. [FOTO: Morris Esa]

Första förlusten är ett faktum, hur känns det?
- Det är klart man är lite bitter efter att man förlorat en match. Vi började ganska bra tycker jag men sedan förvaltar vi inte bollinnehavet så bra som vi kan göra. Inget illa menat mot Huddinge men jag är inte så imponerad av dem, däremot så var de tillräckligt organiserade för att straffa oss på våra misstag. Vi skapar våra egna problem, ett exempel är att man får ett rött kort när man redan har ett gult. Vi borde vara smartare än så. Jag vet inte om jag ser på det på fel sätt men jag har spelat fotboll i högre divisioner och spelat länge. Vi borde visa upp mer karaktär och disciplin och helt enkelt vara smartare. Första förlusten är inte jordens undergång, när man faller är det bara att resa sig upp igen.

Känner du att utvisningen är avgörande?
- Självklart påverkar det matchbilden men det är också en chans för oss att visa lagets karaktär. När vi kvitterar trots att vi är en man mindre visar vi att vi har en stark karaktär i laget, vi visar att vi har disciplinen att spela klokt och det måste vi göra oftare. Men stundtals så saknar vi karaktär också. Exempelvis om du försöker dribbla dig igenom motståndare och tappar bollen så visar du karaktär genom att ta hemjobbet. Men som sagt, en förlust är inte hela världen utan vi får lära oss av det och jobba hårdare.

Du har gjort två mål på två matcher, har du kommit upp i din matchform?
- Med tanke på att jag hade ett ganska långt uppehåll känner jag att jag behöver fler matcher. Det är givetvis lägre tempo i division 2 än vad det är i Superettan så jag känner mig i ganska bra form fysiskt. Dock vill jag uttrycka att två mål på två matcher inte är bra nog för mig. Vi har jättemycket kvalitét i laget och om alla kan steppa upp ett eller två steg och vi får saker och ting att stämma så kommer jag att göra många fler mål.

Skribent:Ashur Ibrahim
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩