Platt fall för Assyriska

Dystra miner efter säsongens första förlust.  [FOTO: Morris Esa]

Dystra miner efter säsongens första förlust. [FOTO: Morris Esa]

Innan matchen tackade jag högre makter för solens återkomst. En sol som ger kroppen sin själ tillbaka efter ett långt uppehåll. Vi som bor norrut på jordklotet har långa mörka perioder och värdesätter därför solen mer än andra. Med Nemrut Awrohum och Kyle Konwea tillbaka i startelvan verkade ändå laget redo efter en fin träningsvecka. David Yarar och Mamadouba Diaby var avstängda och David Strömgren sjuk denna gång.

Redan efter en minut kunde Assyriska ta ledningen då Michael Kargbo stressat fram slarv från målvakten i Huddinge. Istället för att lyfta bollen i boxen gick Kargbo på avslut som rann ut i sanden. Denna situation är det enda Assyriska presterade fram till kvitteringen. Innan dess slarvades det flertalet gånger i mitten, det passades fel och det saknades själ.

Suma Abu Bakarr åkte på ett tidigt gult kort som senare skulle sig vara av stor betydelse. Huddinge bjöds på flera farligheter. Jesper Edin som räddade friläge och en kanonnick på efterföljande hörna var nog lika förvånad som oss i publiken på hur slarvigt och viljelöst spelet såg ut. Innan tanken hann grunda sig slarvades det igen. Junior som först vinner bollen på ett fint sätt, vänder upp utmanar och blir av med den i samma moment. Inlägg, skarvnick i bortre och bortaledning.

I den 26:e minuten får vi ett farligt frisparksläge till vänster som slås in i boxen. I en av flertalet dueller slits Konwea ner och domaren sätter pipan i mun och pekar mot straffpunkten. Kargbo stegar fram och sätter kvitteringen säkert i hörnet. Halvleken avslutas med att Assyriska tillåter Huddinge bli bättre och kännas farliga i kontringarna. 1-1 i halvtid.

Medan jag dricker en välförtjänt mineralvatten i pausen ställer jag mig frågan; kan det bli mycket sämre? Eller som andra brukar uttrycka sig, vi kan bara bli bättre.

Tyvärr kunde det bli mycket sämre och ganska snabbt. Någon minut efter startsignalen synade Abu Bakarr sitt andra gula kort och fick kliva av med böjt huvud. I den 52:a minuten river sedan Awrohum ner en Huddingespelare i straffområdet som domaren inte kan missa. Solklar straff och gult kort. Straffen förvaltas till bortaledning igen. Edin i målet var dock nära att rädda den.

Från ingenstans kvitterade Assyriska bara minuten efter Huddinges ledningsmål. Admir Catovic som byttes in i halvtid spelade mycket snyggt fram Izuchukwu Emeh som fint placerade bollen med vänsterfoten, stolpe in. Skulle vi vända på steken med en man mindre? Några grannar bredvid min sittplats trodde på det i alla fall. Det skulle visa sig vara fel, för efter vår andra kvittering tog Huddinge helt över matchen.

För redan i 62:a minuten tog Huddinge återigen ledningen efter en upprullning längs vår högerkant som avslutades med ett fint instick och en behärskad avslutning med bredsidan. Huddinge hade kunnat punktera matchen flertalet gånger efter fina anfall som dock avslutades på ett sämre sätt. På slutet försökte Assyriska med långa lyft mot Emeh som gav lite oreda och ett farligt skott av Linus Hillemar som bästa chans men utan att lyckas forcera in kvitteringen.

Man kan analysera detaljer, uppställningar och ha åsikter om mycket denna match. Det utelämnar jag till andra forum. En sak är dock säkert, något står inte rätt till. Ett själlöst spel och agerande som är i behov av all sol den kan få.