Anders Pense: "Det blir mer energi i dagens match"

Anders Pense tror på att laget kommer att följa sitt arbetsätt och vara mycket effektivare i dagens match mot Huddinge IF.  [FOTO: Morris Esa]

Anders Pense tror på att laget kommer att följa sitt arbetsätt och vara mycket effektivare i dagens match mot Huddinge IF. [FOTO: Morris Esa]

Bli medlem i Club 1974 för 165 kr/mån genom autogiro. Ingår även säsongskortet för samtliga hemmamatcher 2019.

Först och främst, hur ser sjukstugan och skadelistan ut?

- David Strömgren fick ju utgå i matchen mot Arameiska-Syrianska för att han fick en smäll mot foten men han är tillbaka nu. Nemrut är också tillbaka från sin hjärnskakning, han mår bra nu. De vi eventuellt kan komma att sakna är Kyle Konwea på grund av försiktighetsåtgärd och så är Mamadouba Diaby och David Yarar avstängda.

Idag möter vi Huddinge som slog topptippade Motala i senaste omgången. Hur går tankarna inför matchen?
- Något som Assyriska måste börja vänja sig vid är att det inte finns några lätta matcher, det är ganska svårt att vinna matcher i division 2. Det går inte att underskatta något av lagen som är med i serien. Som vi har sagt tidigare tycker vi ju att vi har kommit ur våra två inledande matcher med för få poäng. Man förtjänar ändå sina poäng men om vi bara kan slippa en del omständigheter som det har varit de två matcherna som vi har spelat så är jag ganska säker på att det kommer att gå bra.

Gruppen verkar trivas bra tillsammans och det är hög intensitet på träningen?
- Absolut, det är en jättebra känsla i gruppen och vi har haft en bra träningsvecka med mycket energi. Det ska vi ta med oss till matchen så att vi är livliga när vi kliver ut på planen. Det känns bra i hela gruppen och jag hoppas och tror att det ska synas på planen. Men som sagt, vi ska få med oss den energin och det kommer att hjälpa oss under matchen.

Vad vet ni om Huddinge?
- Vi mötte dem förra året när vi var i Värmbol så vi har ganska bra koll. Sedan spelar en tidigare Assyriskaspelaren Erido Poli där, honom har vi koll på också. Men på den här nivån har vi inte samma videoscoutning och möjligheter som man har i andra divisioner men vi har en del kontakter och det är den informationen vi har. Vi känner oss trygga med scoutningen av Huddinge och känner oss redo.

Apropå trygghet och bra känsla i gruppen, både hemma- och bortapremiären är avklarade så några nerver borde inte vara kvar. Hur känner ni?
- Jo, men det är klart det har släppt lite. Nu har vi spelat premiär mot lillebror Assyriska IF och ett derby mot Arameiska-Syrianska som var en väldigt ansträngd match. Det var mycket kamp i den matchen och sådant tar på krafterna. Men nu ska vi kunna utföra vårt arbetssätt på ett mycket effektivare sätt, vi ska helt enkelt spela som vi tränar. Och på det ska vi addera energi.

Skribent:Ashur Ibrahim
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩