Kaptenen är tillbaka

Kapten Awrohum är tillbaka för att leda försvaret mot Huddinge IF.  [FOTO: Morris Esa]

Kapten Awrohum är tillbaka för att leda försvaret mot Huddinge IF. [FOTO: Morris Esa]

Bli medlem i Club 1974 för 165 kr/mån genom autogiro. Ingår även säsongskortet för samtliga hemmamatcher 2019.

Du startade i premiären och utgick på grund av skada efter cirka 40 minuter, vad hände?
- Ja, smällen jag fick gav mig en lätt hjärnskakning och ett jack som vara ganska djupt. Det blödde en del så jag fick åka in till akuten och syddes med åtta stygn. När smällen kom såg jag bara svart, men efter ett tag börja jag se klart. Dock kände jag mig yr och kunde inte riktigt gå stadigt så jag fick lite stöd. Ambulansen kom efter ett tag men då kände jag mig helt ok, de fick köra mig till sjukhuset för att sy ihop såret.

Hur känner du dig idag?
- Nu är det ok, jag mår jättebra. Men jag har varit lite försiktig på träningarna när jag ska gå in i luftdueller men när det kommer till match kommer jag köra på som vanligt igen. Inga konstigheter.

Var du på plats och tittade på matchen mot Arameiska-Syrianska?
- Nej, då blev jag tyvärr magsjuk. Jag skulle egentligen vara med på bänken som tredje coach men kunde inte närvara på grund av smittrisken. Men pappa var på plats och han rapporterade till mig kontinuerligt så jag hade ändå hyfsad koll på matchen.

Tränarna samt folk kring laget har berömt försvarsinsatserna i de två inledande matcherna. Vad har du att säga om det?
- Tränarna ville sätta försvaret först för att laget skulle ha en bra grund att stå på. Sedan bygga resten av lagdelarna och jag tycker de har lyckats jättebra. Jag tycker inte vi har tillåtit motståndarna att få många målchanser sett över två matcher. Vi kommunicerar jättebra och har ett bra samarbete i försvarsarbetet.

Bortsett från din skada, hur känner du att din egna matchform är?
- Jag kände lite nerver i premiären som  lockade ganska mycket publik. Det kändes ändå bra fram till smällen jag fick. Nu har det släppt. Nu ska vi bara tuta och köra, låta spelet tala för sig självt så kommer poängen att ramla in.

Ni ska möta Huddinge på söndag, vad säger du om det mötet?

- Det finns inga lätta matcher. Oavsett förutsättningar, omständigheter eller motstånd så får vi inte underskatta någon. Man vet aldrig hur det är på den här nivån då scoutningsmöjligheterna inte är de bästa.

Har du några sista ord?
- Jag skulle vilja ha ett fortsatt starkt stöd från fansen. Kom på matcherna och visa ert stöd oavsett om spelet rullar på eller inte. I slutändan är det vi tillsammans som ska tillbaka till elitfotbollen!

Skribent:Ashur Ibrahim
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩