Huddinge IF ska inte underskattas

Huddinge IF:s första lag då klubben bildades 1912. [FOTO: ur Huddinge IF 50 år från 1962]

Huddinge IF:s första lag då klubben bildades 1912. [FOTO: ur Huddinge IF 50 år från 1962]

Bli medlem i Club 1974 för 165 kr/mån genom autogiro. Ingår även säsongskortet för samtliga hemmamatcher 2019.

Söndagens motståndare Huddinge IF är den nästäldsta klubben i serien, klubben bildades redan 1912. Med 107 år på nacken har laget som högst spelat  i landets tredje högsta division, Division 1, senast 2015. Sedan dess har man huserat i Division 2 med blandade resultat. Förra året hamnade laget på 12:e plats men lyckades kvala sig kvar i serien.

I år tränas laget av 32-årige Johan Lönn som tidigare tränat lag i lägre divisioner och även varit ungdomsansvarig för Älvsjö AIK. Han tar över ett lag som behållit en bra stomme från i fjol, hela 16 spelare har stannat kvar i klubben och sedan har man fyllt på med några äldre och mer rutinerade spelare. Denna kombination kan vara vägvinnande i år.

Huddinge är inget lag som tjongar bollen utan spelidén är att äga mycket boll och spela sig genom de olika lagdelarna. Deras kortsiktiga mål är att alltid vinna nästa match, långsiktigt vill de klättra i seriesystemet med flera egna produkter i truppen. De förlitar sig på den egna akademi levererar spelare som sedan tränaren kan vidareutveckla i a-laget.

Medan Assyriska har mött två nykomlingar i serien har Huddinge IF i säsongsinledningen mot två lag som är favoriter till att vinna serien. I premiären mötte man Newroz FC på bortaplan och förlorade med 3-1 och sedan tog man emot Motala på hemmaplan som man lyckades besegra med 2-1. Värt att notera att Huddinge använde två olika målvakter i de två inledande matcherna. En klart godkänd insats. Huddinge IF är inget lag att underskatta.

Som nyckelspelare i laget ses anfallaren Erido Poli som senast 2017 representerad Assyriska FF i Division 1. Han har totalt spelat 16 matcher, varav 12 från start för Huddinge. På dessa 16 matcher har Poli inte lyckats göra några mål. Kan det vara så att han gör sitt första mål mot sin moderklubb och därmed hålla liv i  talesättet ?släkten är värst??

Senaste lagen möttes var 1990 i division 3 Östra Svealand, motsvarade dagens division 2 eftersom det då var landets fjärde nivå i seriesystemet. Assyriska förlorade bortamötet med 1-2 och hemmareturen slutade 2-2, således saknar Assyriska en seger mot denna förening, den får gärna komma på söndag.

Kom och stötta Assyriska FF till sin första seger, utan er i publiken spelar laget med en man mindre.
Vi ses på arenan söndag 21 april kl 16:00.

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩