Ordförande: "Assyriska är mer än bara fotboll"

Foto: Redaktionen

Bli medlem i Club 1974 för 165 kr/mån genom autogiro. Ingår även säsongskortet för samtliga hemmamatcher 2019.

Sedan september förra året, då styrelsen lämnade sina poster till förfogande, har Assyriska FF styrts av en arbetsgrupp. Arbetsgruppen leddes av valberedningen ända fram till slutet på januari i år då Moussa Esa valdes som ny sammankallande för en mindre arbetsgrupp som skött arbetet ända fram till gårdagens årsmöte.

Mötet flöt på bra och avklarades på drygt en timme. Ganska ovanligt för att vara Assyriska. Man lade ganska snabbt det gångna året till handlingarna och fokuserade på den kommande säsongen och verksamhetsåret. Medlemmarna var nyfikna på vad den nya styrelsen ska ha för mål. Som supporter vill man alltid höra att vi ska satsa stort för att vinna serien och ta oss upp igen, så fort som möjligt helst.

- Det stämmer, det vill väl alla, men verkligheten ser annorlunda ut. Varje år har vi som supportrar blivit lovade detta för att bara några månader senare kallas till krismöten och insamlingar. Det är vi trötta på. Vi får vara realistiska och sätta fokus på rätt saker; vår organisation, vår ungdomsverksamhet och betala tillbaka våra skulder. Vi vill göra rätt för oss, säger Moussa Esa.

Men vad händer med A-laget, vad är det sportsliga målet?

- Här får vi också vara realistiska. Vi har ett nytt tränarpar och, bortsett från Kyle Konwea, en helt ny spelartrupp. Det finns bra kvalité i spelarna men flertalet av dem är inte i riktig matchform ännu och det tar tid att spela ihop ett lag. Det roliga är att vi har sex egna produkter i truppen som vi hoppas ska ta stort ansvar och få chansen att blomma ut som seniorer. Får vi arbetsro i år och publiken med oss är det inte helt omöjligt att vi tar steget upp redan i år, det skulle ses som en bonus. Som sagt vi vill främst lyckas med att bygga upp grunden och fortsätta sanera vår ekonomi, meddelar nye ordförande.

Vidare förklarar Moussa Esa att Assyriska FF handlar om mer än bara fotboll.

- Vi är bäst i världen när det gäller att vara första invandrarlag som nått ett lands högsta serie, vi visade vägen. Vi får inte glömma detta. Säg mig något annat lag som fått en dokumentärserie på fem delar i SVT. Vi är kända för att åstadkomma stora ting med väldigt små medel.  På 30 år hann vi spela final i Svenska cupen och kvala upp till Allsvenskan. Vi har levererat spelare som Kennedy, Stefan Batan, Nahir Besara och Michael Ishak. Men Assyriska handlar om mer än bara fotboll, vi vill också vara en positiv kraft i samhället och att ta ansvar för minskat utanförskap och mångfald. Vi ska också vara assyriernas röst i världen och värna om assyrisk identitet - en stark egen identitet är första steget mot integration, hälsar Esa.

Styrelsen
Moussa Esa
Ninip Kino
Fehmi Tasci
Cloude Suliman
Tairit Malkey
Ninous Toma
Melek Bisso
Hülya Gürsac Sinemli

Med detta önskar vi den nya styrelsen all lycka till och vi hoppas kunna presentera de enskilda medlemmarna i styrelsen inom kort.

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩