Seger i genrepet

Junior och Michael Kargbo gjorde varsitt mål i genrepet mot IFK Eskilstuna.  [FOTO: Morris Esa]

Junior och Michael Kargbo gjorde varsitt mål i genrepet mot IFK Eskilstuna. [FOTO: Morris Esa]

Bli medlem i Club 1974 för 165 kr/mån genom autogiro.

Det var Assyriska som hade bollinnehavet och tog tag i taktpinnen omgående. Redan efter 13 minuter prickade Michael Kargbo stolpen efter fint samspel med Junior. Samspelet skulle resultera i ett ledningsmål redan sju minuter senare då Junior hittade nätmaskorna och 1-0 för Assyriska FF. 2-0 gjorde sedan Kargbo på målvaktsretur då Kyle Konwea var högt upp och störde målvakten.

I halvtid byttes Kargbo som nu gjort sex mål på försäsongen och in kom istället Admir Catovic. IFK Eskilstuna gjorde också ett par byten och tog faktiskt över matchbilden och pressade ner Assyriska som föll ner väldigt ofta och avståndet mellan lagdelarna blev för stort.

Trots IFK Eskilstunas någorlunda större spelövertag i andra halvlek kunde Assyriskaförsvaret freda sitt mål och Jesper Edin i mål kunde hålla nollan intakt.

För kännedom blev David Yarar utvisad efter två dubbla gula kort redan efter 10 min men Assyriska fick ta in en annan spelare då det är träningsmatch på försäsongen.

Laget börjar se bättre ut och har nu en vecka på sig att ytterligare vässa formen innan man tar emot syskonföreningen Assyriska IF från Norrköping i premiären söndag 7 april. Väl mött på arenan!