Egna produkter fixade ny seger

Linus Hillemar, Lukas Johansson, Jesper Edin, Tobil Kerimo & Roberto Varto är den nya generationens Assyriska. De startade och var delaktiga i Assyriskas fjärde raka seger. [FOTO: Redaktionen]

Precis som mot Haninge släppte Assyriska in första målet ungefär i mitten av första halvlek. Gästerna ryckte fram på Assyriskas högerkant och kunde med en smart löpning möta bollen precis framför Assyriskas mål. Ett fint anfall som slutade med utdelning för gästerna.

Assyriskas svar kom i slutet på första halvlek. Tobil Kerimo hittade Linus Hillemar som ryckte sig loss och kom förbi sin försvarare innan han avlossade ett distinkt markskott som blev otagbart för Aspuddens målvakt. 1-1 var ett faktum.

I andra halvlek kom bland annat Junior och Ramez Matti in. Tillsammans med Jesper Edin, som återigen gjorde flera matchavgörande räddningar, bidrog de till att Assyriska kunde förändra matchbilden. Segermålet skulle dock dröja till slutminuterna då Assyriska fick en hörna, Wesley Ntshangase slog den och Aleksander Januchevski nickande in den och matchen slutade 2-1.

Visst blev det ännu en seger men spelet lämnade mycket kvar att önska speciellt i första halvlek och i början av andra. Det var mycket slarv och flera av spelarna överarbetade bollen och satte sina medspelare i obekväma situationer när de skulle ta emot bollen. Många uppspel var utförda med dålig kvalité och flera av spelarna tog felaktiga beslut i avgörande lägen.

Trots detta är det viktigt att spelarna kan få ihop sin prestation till en seger, en känsla som de nu börjat vänja sig vid. Det kan vara tryggt att veta att man har kapacitet att vinna matcher trots att man har en sämre dag på jobbet.

Assyriska ställde alltså upp med sex egna produkter från start, förutom de fem nämnda i bildtexten startade även Essel Sampson. Det positiva var att samtliga gjorde en stabil insats. Det är glädjande att våra egna produkter tar chansen när de får den och visar att de vill vara med och slåss om startplatserna i årets seriespel.  Det lovar gott inför årets säsong.

Skribent:Redaktionen