Ny målvakt klar för Assyriska

Jesper Edins formkurva pekar spikrakt uppåt när han nu kliver upp två divisioner och hoppas att Assyriska tidigt i serien etablerar sig i toppen. [FOTO: Morris Esa]

Jesper Edins formkurva pekar spikrakt uppåt när han nu kliver upp två divisioner och hoppas att Assyriska tidigt i serien etablerar sig i toppen. [FOTO: Morris Esa]

Grattis till kontraktet! Hur känns det?
- Det känns jättebra. Det är kul att ta ett sådant stort steg som att gå från division 4 till division 2. Jag känner mig både redo och jättemotiverad inför att spela för Assyriska med tanke på vilken klubb det är. Jag är uppvuxen med att Assyriska varit en etablerad storklubb i elitfotbollen och nu ska vi göra allt för att försöka komma tillbaka dit.

Du är bara 22 år gammal så din resa kanske inte har varit så lång än men hur har den sett ut?
- Jag spelade som målvakt i Assyriska med juniorerna i förhoppning om att ta ett steg till A-laget men kände att jag behövde mer tid och utveckling så jag spelade med Tumba i division 4 och tog stora kliv framåt där. Nu känner jag att jag är redo för A-lagsfotboll och det var dags att ta steget att lira så högt upp som möjligt.

Vem är Jesper Edin, både personligt och som målvakt?
- Jag bor i Grödinge och är som sagt 22 år. Som person gillar jag att sprida glädje till min omgivning och se till så att folk omkring mig mår bra. Som spelare skulle jag vilja beskriva mig själv som en högljudd målvakt som gillar att kommunicera, styra och ställa mitt lag. Jag tycker att jag är bra reflexmässigt och helt acceptabel med fötterna.

Hur har det gått under försäsongen hittills?
- Jag tycker att det har gått ganska bra. Vi har tagit stora steg med tanke på att det har varit stor omsättning i truppen. Vi har nya tränare och flera nya spelare men det har ändå sett bra ut. Vi har vunnit våra tre matcher hittills och hoppas att vinna igen nu på lördag.

Vad har du för personliga mål denna säsong?
- Först och främst vill jag självklart att vi kniper första platsen i serien. Sedan vill jag givetvis utvecklas själv så mycket som möjligt. Jag vill att Assyriska ska etablera sig i toppen tidigt.

Tack så mycket Jesper och lycka till framöver!


Skribent:Ashur Ibrahim
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩