Kyle stannar kvar i Assyriska

Kyle Konwea har skrivit på för ännu ett år i klubben som varit hans hem de senaste nio åren.

Kyle Konwea har skrivit på för ännu ett år i klubben som varit hans hem de senaste nio åren.

Kyle Konwea fyller 30 år en vecka innan årets premiär i division 2 Södra Svealand. Han hade nyss fyllt 21 när han anslöt till Assyriska första gången, då spelade laget i Superettan och tränades av Rikard Norling.

Den unge spelaren har vuxit upp till en mogen man med familj. Han jobbar hårt, tränar och studerar på distans till socialpedagog. Det faktum att han rotat sig i Södertälje var en stor faktor i valet av klubbadress kommande säsong.

- Ett antal klubbar från högre serier var intresserade men till slut avgjorde min livssituation.  Jag ville inte flytta, därför kändes det bäst för mig och familjen att stanna kvar i Assyriska. Jag känner mig som hemma i klubben och vi passar som handen i handsken, säger Konwea.

Förra säsongen kantades av skador och Kyle spelades varsamt. Han var med de sista matcherna av säsongen. Under hösten och fram till januari i år har det varit lätt träning på egen hand och han förlitar sig på sin rutin.

- Därför känns det skönt att börja komma igång med laget. Jag har inga skador eller känningar som spökar nu utan kroppen känns i fin form. Nu är det bara matchtempot som saknas, den hoppas jag hitta lagom till premiären, berättar Kyle.

Det var längesen Kyle spelade så långt ner som i division 2 och man undrar hur hans tankar går kring att starta om i lägre divisioner.

- Jag hade ju hellre spelat högre upp men det känns ändå inspirerande med tanke på vad Assyriska siktar på i år. Nysatsningen känns spännande och jag vill vara en del av den resan. Jag har fått en mycket bra känsla av ledningen och de många unga spelarna, dock är det viktigaste är att inte ha för bråttom. Nu när vi ska ge unga spelare chansen så måste vi skapa arbetsro för dem så att de kan blomma ut i lugn och ro, säger Kyle.

Kyle Konwea är imponerad av många unga spelare och tror stenhårt på dem.

- De har visat mycket bra attityd och inställning på träningarna. Ta till exempel Roberto Varto som smäller på mig ganska duktigt. Jag tycker om att han tar för sig, och det är många av de nya unga spelarena som gör det, säger Kyle.

Att Kyle är tillbaka i Assyriska är ett säkert glädjebesked för alla supportrar. I honom får laget en naturlig ledare med mycket erfarenhet, som kommer ge en trygghet i försvaret. Men kommer de att få återuppleva hans kända segerdans som blivit hans signum?

- Hahahaha, nej nej den är lagd på hyllan. Men den kan inte uteslutas om publiken bjuder till och kommer på matcherna så måste vi bjuda på det lilla extra, hälsar Kyle.

Skribent:Moussa Esa
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩