Hårt arbete väntar

Det har säkerligen inte undgått någon med Assyriskahjärta att vi i år spelar i landets fjärde division fotbollens bakgård. Det kan kännas otroligt tungt och omotiverande för alla supportrar, eldsjälar och samarbetspartners. Vi får dock inte glömma att vi inte är en vanlig division 2 klubb, det är bara att fråga våra motståndare vad de tänker om att få möta oss i år.

Vi är klubben som skrivit svensk fotbollshistoria när vi som första invandrarlag i världen tog sig upp i ett lands högsta liga, Allsvenskan. Det tog bara 30 år. Redan året innan spelade vi final i Svenska Cupen och var bara en match från att spela ute i Europa. Lilla invandrarlaget Assyriska FF från Södertälje hade visat vägen för att man kan lyckas nå ända upp även med små små medel. Vi är klubben som visat vägen för andra invandrarklubbar att det är möjligt att ta sig ända upp.

Detta budskap spreds över hela världen och tidningar och tevekanaler besökte Södertälje för att ta reda hur detta fenomen kunde vara möjligt. Från Japan och Frankrike till Tyskland och USA, alla ville ta del av den fantastiska resan som laget gjort. SVT ägnade 2,5 timme på bästa möjliga sändningstid för laget i dokumentären Assyriska - Landslag utan land. Vi spred glädje och hopp som inte enbart var förenade med just fotboll.

Det är inte varje klubb som får ett samtal från Svenska Fotbollsförbundets ordförande som beklagar klubbens degradering. "Ni hör inte hemma där, ni tar er tillbaka", hälsade Karl-Erik Nilsson i höstas. Nej, vi är ingen vanlig division 2 klubb. Ja, vi kommer att ta oss tillbaka. Men det krävs stor realism, en gnutta optimism och mycket hårt arbete - ett arbete som kommer att präglas av ödmjukhet över vår nutid och stolthet över vår historia.

De som tagit sitt ansvar i arbetsgruppen har flera saker gemensamt; de älskar klubben och tror på att vi tillsammans kan sätta Assyriska FF i rätt riktning igen och fortsätta skriva nya kapitel i sagan. Vi kommer inte klara jobbet själva, vi räknar med att supportrar, samarbetspartners och andra eldsjälar kan bidra med det lilla ni kan, även om det i slutändan bara betyder en gnutta optimism. Det kan räcka långt.

Arbetsgruppen fram till årsmötet
Moussa Esa - Sammankallande
Ninip Kino
Fehmi Tasci
Ninous Toma
Delmon Haffo
Tairit Malkey
Aydin Cansu
Rani Baresso
Robil Acar
Sleyman Esso

Valberedningen fram till årsmötet
Aydin Aho - Sammankallande
Robil Haidari
Sargon Kerimo

Skribent:Moussa Esa
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩