Uttalande med anledning av nyheten om Ivo Vazgec

Assyriska FF har förutom det sportsliga ett enormt viktigt samhällsansvar att hjälpa människor som hamnat snett i livet med att återrehabilitera dessa tillbaka till samhället. Assyriska har länge arbetat för att ungdomar som hamnat snett i livet ska kunna få en konstruktiv tillbakagång till samhället. Ingen människa är felfri och istället för att sparka på den som ligger ner vill vi vara en hjälpande hand för de som behöver det som mest.


Därför har Assyriska FF tagit initiativ att anmäla in spelaren till ett rehabiliteringsprogram för att hjälpa honom att aldrig någonsin göra samma misstag igen. Detta kommer bekostas av föreningen och spelaren tillsammans i syfte att hjälpa spelaren att komma tillbaka på fötter.


Därutöver har beslut fattats att klubben säger upp spelaravtalet med Ivo Vazgec i förtid. När sommarfönstret öppnar i juli kommer han inte längre representera klubben. Däremot fortsätter vi hjälpa honom med sin rehabilitering och vi bibehåller vårt ansvar för att denna spelare ska må bättre igen.


Efter samtal med Ivo Vazgec framkommer att han är oerhört ångerfull för det som inträffat. Han vet att han gjort fel och valde att erkänna direkt på platsen till Polisen.


Assyriskas klubbchef Delmon Haffo ger förutom ovanstående följande kommentarer:

I dessa typer av fall är det viktigt att se saken från olika perspektiv. Dels det oacceptabla att köra bil med alkohol i blodet. Där överlämnar vi till det svenska rättsväsendet att ge sin dom. Men det finns också en medmänsklig sida av detta mynt. Därför vill vi som klubb fortsätta ta vårt samhällsansvar. Vi ser människan bakom problemet. Därför kommer klubben hjälpa Ivo med rehabiliteringen för att få honom tillbaka på fötter igen. Samtidigt inser vi att det vore ohållbart att behålla honom i klubben en längre tid. Därför har vi tagit beslut att gå skilda vägar när sommarfönstret öppnar i juli.


- Vi ber för att Ivo snabbt ska komma tillbaka på fötter och hoppas att han kan gå vidare från detta som människa och fotbollsspelare.



Mediakontakt:

Delmon Haffo

Klubbchef Assyriska FF

Tel: 0707 306 033

E-post: delmon.haffo@assyriska.se





Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩