Inför: Assyriska FF - Sandvikens IF

Foto: Redaktionen

Motståndarna, Sandvikens IF, kommer från en hedersam 1-3 förlust mot serieledarna Västerås SK. Målskytten för Sandvikens IF var ingen mindre än Rene Makondele som spelade för en rad med allsvenska klubbar som Djurgården och BK Häcken. Sandvikens IF ligger på en kvalplats nedåt till Division 2 och vill säkerligen visa att man är ett lag som tillhör division 1. På åtta matcher har man gjort nio mål, ett snitt på 1,125 mål/match och släppt in femton, ett snitt på 1,875 insläppta mål/match.
Överraskande nog, har Sandvikens IF tagit fler poäng på bortaplan (4p) än hemmaplan (1p) och detta är något Assyriska bör ha i åtanke när man springer ut på plan söndag 3 juni kl 17:00.

Assyriska går som tåget. Efter den knackiga inledningen av säsongen med bland annat två förluster mot nykomlingar, ser det klart ljusare ut i dagsläget. Man är obesegrade i sina fem senaste matcher varav fyra av dessa har slutat i vinst för Assyriska. MAn är det målfarligaste laget i serien med 19 mål på 8 matcher, ett snitt på 2,375 mål/match. Defensiven ser bättre ut med 2 insläppta mål på de 3 senaste matcherna, ett snitt på 0,66 insläppta mål/match.

Vid en eventuell vinst kan Assyriska hamna på en andraplats som bäst, vilket betyder kvalplats till superettan. Det lär vara ett taggat Södertäljelag som vill vinna och därmed öka sviten till sex matcher utan förlust.


Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩