Fjärde raka segern!

Det var ett hemmalag med självförtoendet i topp som klev ut till match i sommarhettan. Värmen gjorde dock att tempot drogs ner en aning och på grund av det låga tempot hade man till en början svårt att komma igenom ett väldigt defensivt Sollentuna. Gästernas taktik var tydligt att man skulle göra det trångt för ett spelskickligt Assyriska och försöka hota i kontringar när det gavs lägen. De lägen var dock lätträknade även fast man lyckades få bollen i mål vid ett av tillfällen men linjedomaren vinkade för en tydlig offside. Även hemmalaget hade en boll i mål som dömdes bort för offside, det var Victor Södertröm, som tillbaka efter en långvarig skada, kom fri men vinkades av. När man hade svårt att komma igenom motståndarförsvaret så var man tvungen att hitta alternativa vägar in mot mål och när halvleken närmade sig sitt slut så drog Armin Tankovic iväg ett skott från 25 meters håll som i en härlig utåtskruv drog sig iväg från målvakten högt upp i hörnet. Ledningsmålet kom väldigt lägligt och laget kunde gå in till vila med positiva känslor.

Direkt i inledningen av andra halvlek utökades hemmaledningen till 2-0 då Love Reuterswärd hittar Alagie Sosseh på första stolpen som på ett tillslag skarvar upp bollen i nättaket. Efter det målet var det total kontroll på matchen från Assyriskas sida och det kändes som att det var en väntan på slutsignalen. AFF håller i bollen i långa sekvenser och Sollentuna varken ville eller kunde få tag på bollen. Halvvägs in i halvleken kom det en blixt från den klara sommanhimlen ovanför arenan. Ett stenhårt långskott tippades i ribban av Kevin Dyplin i ribban men på returen var en Sollentunaspelare först och stötte in reduceringen.
Självklart blev det lite tankar nu om vart matchen skulle bära men Assyriska vek inte ner sig mentalt utan kunde fortsätta dominera kraftigt. Ett fletal lägen brändes innan inhoppande Frej Engberg, även han tillbaka efter en långvarig skada, behärskat kunde placera in bollen vid stolproten. Efter det kunde Assyriska spela ut sitt fulla register med många fina kombinationer och passningsspel. Man kunde bjuda publiken på lite extra underhållning och ett par minuter efter 3-1 målet skulle ett nytt drömmål komma. Ännu en inhoppare, Gabriel Aphrem, drev in bollen från kanten, spelade in bollen på markerad Alagie Sosseh som såg den ljupledsspringande Aphrem och med en snygg skarv försatte den unga talangen i ett friläge. Aphrem drog till på volley och bollen rullade snyggt in i nät.

Assyriska har en förmåga under 2018 att göra väldigt vackra fotbollsmål och med ett i övrigt fint spel har spelarna förtjänat mer folk på läktarna framöver. All beröm till de som kommit och hejat fram laget hittills och det har stundtals varit bra support men med större publikantal blir laget än mer svårslaget. Av årets hittills fyra spelade hemmamatcher har tre slutat i seger och en oavgjord, så se till att göra Södertälje fotbollsarena till vår oövervinnerliga hemmaborg redan från nästa söndag när Sandviken kommer på besök.
Skribent:Redaktionen