18-årige Majkel Bagir får A-lagskontrakt

Foto: Redaktionen

Berätta hur det känns att ha skrivit kontrakt med Assyriska FF?

-Det känns härligt och att få skriva sitt första proffskontrakt. Men detta är första steget i min karriär och jag är väldigt tacksam att Assyriska har gett mig chansen. Självklart är jag ödmjuk inför uppgiften och ska göra mitt bästa för att visa föreningen att de har gjort en bra investering. 


Berätta lite om dig själv som fotbollsspelare?

-Jag är en renodlad anfallare och tror att min främsta styrka är huvudspelet och generellt vass i luftrummet. Som en target-player. Jag gör gärna mycket mål. 

Vad har du gjort tidigare?

-Jag kom till Assyriska hösten 2016 från Arameisk/Syrianskas U19. Innan dess har jag tillhört Syrianska FCs ungdomsverksamhet men känner efter de här åren i AFF att jag kommit hem. Detta känns helt rätt för mig och föreningen har tagit hand om mig på bästa sätt. Nu är det min tur att ge tillbaka till föreningen. 


Vilka är dina personliga mål?

-Mitt mål är att ta en plats i truppen och utvecklas som fotbollsspelare Både på och utanför plan. Sakta men säkert är målet att ta en startplats i elvan. Dessutom tillhör jag fortfarande U19 laget och målet är självklart att vi ska vinna U19 serien, som vi leder idag. Jag lovar att fortsätta ösa in mål där också. (Hittills 12 mål på 5 matcher). 


Berätta om DM matchen mot Syrianska förra veckan där du fick hoppa in och göra mål. 

-Det var som en dröm som gick i uppfyllelse att få spela inför större publik och i ett hett derby. Att dessutom få göra mål var underbart. Jag är tacksam över att jag fick chansen att få spela matchen och jag känner att jag gav tillbaka genom att prestera och göra mål. 


Har du något du vill säga till alla medlemmar och supportrar där ute?

-Jag ska visa föreningen och klubben att de valt rätt i att investera i mig. Jag hoppas få se så många som möjligt å våra matcher som kommer och stöttar oss. Som spelare är det ovärderligt när vi får publikstöd. Jag ser verkligen fram emot en fantastisk tid i Assyriska FF. 


Assyriskas klubbchef Delmon Haffo kommenterar följande:

-Att få lyfta upp ännu en av våra juniorer är ett kvitto på att vår ungdomsverksamhet fungerar bra. Man blir stolt över att våra talanger utvecklas och får den här möjligheten. Majkel är en spelare som öst in mål i juniorserierna och vi ser fram emot att fortsätta följa Majkel i hans karriär. Vi ser Majkel som en investering för framtiden. 


Mediakontakt:

Delmon Haffo

Klubbchef Assyriska FF

Tel: 0707 30 60 33

E-post: delmon.haffo@assyriska.se

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩