Inför: Assyriska FF - Syrianska FC

Foto: Redaktionen

Det senaste derbyt Assyriska och Syrianska emellan slutade med en 1-0 vinst för Syrianska och samma säsong åkte Assyriska ut ur Superettan för första gången sedan nedflyttningskvalet mot IF Limhamn Bunkeflo 2006, som förövrigt nu huserar i Division 3 Södra Götaland. Syrianska lyckades däremot stanna kvar i superettan efter totalt 5-1 mot Vasalund, för att sedan åka ner till Divison 1 Norra säsongen efter.

Syrianska kryssade senast mot BK Forward med 2-2 på Södertälje Fotbollsarena efter mål av Mattias Mete och Success Nwosu. Syrianska har satsat tungt i offensiven med spelare som Martin Mutumba och landslagsmeriterade Mathias Ranégie. Även om de inte har åldern på sin sida längre, finns det ingen tvekan om att det fortfarande är spelare som håller hög kvalité i Division 1 Norra.

Assyriska kommer med en förlust mot Rynninge IK i bagaget och formen är inte den bästa hos hemmalaget, det brukar dock sägas att form inte har någon betydelse inför ett derby. Något man dock kan ta med sig är att man än så länge har gjort mål i alla sina matcher, vilket kan komma visa sig vara avgörande på söndag. Bägge lag är i behov av tre poäng i sin jakt mot uppflyttning och det kommer säkerligen att visas under derbyts gång.

Assyriska FF har mött Syrianska FC tio gånger sedan 2009 och matcherna har varit väldigt jämna med lika många poäng tagna från varandra. 4 vinster har bägge lag med två oavgjorda och fyra förluster. Assyriska har gjort 10 mål på dessa 10 matcher och släppt in 8, så det är Assyriska som har varit marginellt bättre under dessa tio möten lagen emellan.

Mötet spelas 29:e april kl 16:00 på Södertälje Fotbollsarena. Ta med era nära och kära så vi tillsammans kan fylla läktaren och ta tre livsviktiga poäng!

Matchinfo:

Match: Assyriska FC - Syrianska FC
Var: Södertälje Fotbollsarena
När: 16:00
Stream: https://www.ettanplay.se/live/5848
Biljettpris: Vuxen - 150kr
0 till 13 år: Gratis

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩