Matchreferat: Assyriska FF - Arameisk-Syrianska IF 3-1

Foto från LT

Foto från LT · Foto: Redaktionen

Hemmalaget tog tag i matchen från start och redan efter sex minuter fick Assyriska utdelning genom Hussein Aly som kom runt på sin kant och med lite hjälp av en Arameisk-Syrianska IF fot kunde Kevin Krans rulla in 1-0.

Assyriska dominerade första halvlek totalt, dock resulterade det inte i många målchanser då det var ett Arameisk-Syrianska IF som spelade med en 5-4-1 formation och låg väldigt djupt på plan. Faktum är att Arameisk-Syrianska inte skapade en enda farlig målchans under de första 45 minuterna.

Däremot radade hemmalget upp halvchanser och skapade även ett par farliga målchanser för att kunna göra ytterligare mål, bland annat hade Kevin Krans ett friläge till och Sebastian Holmqvist hade en fin möjlighet efter att ha lurat en bortaförsvarare. Men hemmaledningen i halvtid stannade vid 1-0.

Andra halvlek började likt den första genom att Alagie Sosseh i den 49:e minuten som tar emot bollen och spelar fram till Husein Aly som med vänsterfoten placerar in Assyriskas andra mål för dagen. Arameisk-Syrianska IF reagerar och byter in Nahir Oyal i den 52:a minuten.
Bytet får en positiv effekt när Almendra hittar fram till Kristijan Cosic som på en touch placerar in bollen mot en debuterande Kevin Dyplin, som förövrigt gör en mycket stabil insats och Arameisk-Syriansk IF har reducerat till 2-1 i den 56:e minuten.

Efter målet flyttar Norsborgslaget högre upp i plan och pressar ett lite nervöst Assyriska. Arameisk-Syrianska IFs press skulle dock straffa dem när Assyriska kontrar genom Alagie Sosseh som igen assisterar efter en finfin passning till Kevin Krans som i farten tar med bollen och skjuter in 3-1 framför 1087 personer på läkaren.
Assyriska kunde både slå in det fjärde och femte målet för dagen, oskärpan gjorde så att det slutade vid tre mål och 3 poäng bärgades.

Skribent:Redaktionen