Matchreferat: Assyriska FF vs. Karslund (3-1)

Hemmalaget rivstartade matchen och det senaste tillskottet i truppen, Love Reuterswärd, ville visa upp sig från sin bästa sida och lyckades göra två mål under de första tio minuterna. Vid det första målet vände han snyggt bort sin försvarare och stänkte upp bollen i nättaket. Vid andra målet försökte han på nytt dribbla bort sin försvarare, tappade bollen men återerövrade den på direkten och skickade in bollen mot mitten av målområdet. Där tog bollen på en försvarsspelare och hamnade i nät. Därefter lugnade matchen ner sig en del och Assyriska stressade inte i anfallsspelet. Karlslund fick lite mer bollinnehav utan att för den delen skapa något farligt framåt. 2-0 ledningen stod sig halvleken ut.

Till andra halvlek gjorde Assyriska ett par förändringar och spetsade till laget ytterligare. Nyförvärvet på topp, Alagie Sosseh klev in med sin tyngd och bortaförsvaret fick ännu svårare att freda sitt mål. Gästerna skulle dock göra matchen målmässigt jämnare med en reducering som föregicks av ett något svagt försvarsspel men Sosseh skulle ge tillbaka tvåmålsledningen när han på egen hand gick igenom hela Karlslundsförsvaret och vackert chippade bollen till en fristående Husein Aly som kunde nicka in 3-1. Sista kvarten var det stor Assyriska dominans och ledningen skulle utökats med ytterligare två, tre mål vid bättre skärpa.

En säker seger där det stundtals visas upp fin fotboll. Med tanke på att laget i stort sett är helt nytt så behövs det tid att sätta alla detaljer på plats och se till så att dessa fina stunder håller i sig under större delar av matcherna.