Matchreferat U17 Ligacupen

Äntligen var det dags för vår andra match i ligacupen. Denna gång mot Vasalunds IF. Till den första matchen i Ligacupen mot AFC hade vi en hel del spelare från vår breddlagsverksamhet. Till denna match hade vi 8 nya spelare. Vi ställer upp med ett av Sveriges yngsta U17 lag där majoriteten av killarna är födda år 2002. Tyvärr skadar sig vår målvakt, Marcus, och får sin hand gipsad 2 dagar innan match. Inte så mycket att göra åt det. Alex Jakob, vår anfallare får ställa sig i målet. Och han var grym, nästan lika bra som i anfallet.

Första halvlek

Under den första delen av den första halvleken så är det Vasalund som har mer boll och initiativet, dock utan att skapa särskilt mycket. Vi försvar oss bra och kontrar. Under den andra delen av första halvleken flyttar vi fram vår positioner, både pga att vi kommer mer in i matchen och pga att Isak lyckas neutralisera Vasalunds speldirigent. En av våra kontringar slutar med att bollen tar på handen på en Vasalunds spelare i straffområdet och vi tilldöms straff.

Säker straffskytt, Nicholas, och 1-0.

Andra halvlek

Andra halvlek börjar precis som första med spelövertag för Vasalund. Vi försvar oss även denna gång väldigt bra och det blir aldrig riktigt farligt. På en spelvändning får Nicholas bollen på vänstra sidan och sätter fart mot mål. När han närmar sig straffområdet passar han Christian som då har 2 backar mot sig. Den ena backen backar och den andra går på Christian. Christian gör då matchens prestation. Först fintar han höger sen vänster och sen går han höger (samtidigt som backen går åt andra hållet). Från ca 18 meter sätter han sen 2-0 i bortre!

Nu satsar Vasalund allt framåt, men även vi kommer upp i väldigt många anfall. Spelet böljer fram och tillbaka och vi lyckas göra 3-0 på ungefär samma sätt som 2-0. Nicholas gör en riktigt bra löpning, spelar bollen till Christian och 3-0.

4-0 kommer på slutet när Filip assister Daniel. Kul att en av våra mittbackar får assisten och vår vänsterback får göra mål.

En väldigt trevlig match med trevliga domare, spelare och ledare. Nästa helg väntar Djursholms IF.

Skribent:Redaktionen