Matchreferat: Assyriska FF - IFK Luleå (3-2)

Assyriska dominerade spelmässigt under hela matchen mot IFK Luleå men det var ändå Luleå som tog ledningen först. Luleå, som inte hade särskilt mycket boll under matchen gjorde ett enkelt anfall och genom ett inlägg och nick i mål.


Assyriska hade flera bra chanser i matchen. Men det skulle krävas en halvtidsvila och pepp i omklädningsrummet innan kvitteringsmålet kom.  Det var Love Reuterswärd, som i det stora hela gör en mycket bra match, som står för kvitteringsmålet efter en fin djupledsboll som Love utnyttjar och säkert rullar in 1-1 målet.


Assyriska fortsatte äga boll och spelade på bra. Efter en frispark på offensiv planhalva kommer bollen till Isa Demir på högerkanten som lyfter in den perfekt på Andreas Haddad som nickar in bollen bakom Luleåmålvaktens vänstra sida.


Molnen mörknade runt Södertälje Fotbollsarena och regnet föll ner från skyn. Det märktes att Assyriskaspelarna njöt av att spela runt bollen i det våta konstgräset, vilket varit en omöjlighet då det i övrigt råder bevattningsförbud i hela Södertälje.


Luleå fick inte låna bollen utan de var istället Kevin Krans som framspelas, lyckas runda Luleåförsvaret och enkelt placera in 3-1.


Matchen kändes näst intill avgjord och även ifall Luleå får en sen reducering efter ett långskott som hittar in bakom Assyriskamålvakten så slutar matchen 3-2 och Assyriska fortsätter vinna på hemmaplan.


- Det är alltid skönt att vinna, vi sa i pausen att vi ska tro på det här, och vi vände och vann. Det är jag tacksam över, men jag är ändå besviken. Vi släpper in mål som är tråkiga. Även det här andra målet som kommer, det var också onödigt, säger Andreas Haddad till LT.


Matchfakta / Division 1 norra

Assyriska FF?IFK Luleå 3-2 (0-1)

Mål: 0-1 Keaton Isaksson (26), 1-1 (49) Love Reuterswärd, 2-1 (62) Andreas Haddad, 3-1 (71) Kevin Krans, 3-2 (94) James Burgin.

Publik: 477

Så spelade Assyriska: Davor Blazevic - Isa Demir, Andreas Haddad, David Durmaz, Harry Osborne - Simon Strand, Daniel Stensson - Victor Söderström (ut 90), Kevin Krans (ut 92), Love Reuterswärd - Aziz Corr Nyang (ut 72).

Avbytare: Adrian Engdahl, Andy Antar (in 90), Afram Hanna, Charlie Gregory, Marcus Ytter (in 72), Gilgamesh Oyal (in 92).

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩