Välj Arcus och hjälp Assyriska

Är du av någon anledning arbetssökande? Behöver du få professionell hjälp med att hitta ditt drömjobb? Eller kanske vill du göra något annat och studera vidare? Eller är du kanske en företagare so letar efter rätt personal att anställa? Vill du samtidigt hjälpa Arcus och Assyriska att minska utanförskapet och arbetslösheten?


Om du känner igen dig i någon av ovanstående frågor finns snabb hjälp att få. Arcus har sedan 1997 hjälpt arbetssökande och arbetsgivare att hitta varandra. Under de senaste två åren har Arcus även lyckats bli störst på marknaden i den tjänst som heter Stöd och matchning, en kostnadsfri tjänst som kan vara något för dig som är inskriven på Arbetsförmedlingen.


Hemligheten till framgången är kanske att ägarna och de som driver företaget ligger väldigt nära sin kundgrupp och har i många fall gått igenom samma svårigheter. Grundarens Malek Maleks pappa var nämligen en av de 200 assyrier/syrianer som först kom till Sverige 1967.


Varför har Arcus lyckats så bra?
- Vår personal talar arabiska, assyriska/syrianska och svenska och har gått samma väg som våra kunder, vilket gör oss duktiga på att se våra kunders behov. Vi har stora företagsnätverk som förser oss med många jobb. Vi sätter inga begränsningar och tror verkligen på människors vilja att jobba och bidra till samhället, säger Malek Malek, vd och grundare för Arcus.


Har ni någon speciell bransch som ni riktar in er på?
- Nej, vi skulle aldrig begränsa oss till någon speciell bransch. Våra duktiga handledare kartlägger våra deltagare och utgår från deras unika situation. Därefter tar vi kontakt med de företag i våra nätverk som vi anser passar för deltagaren. Vi söker hela tiden långsiktiga lösningar som våra deltagare kan växa in i och få längre jobbuppdrag.


Kan ni lova jobb till alla?
- Nej, det vore falsk marknadsföring. Våra kunder kommer alla med olika erfarenheter, talar olika bra svenska, är i olika åldrar, har olika intressen, varierande utbildningar och arbetslivserfarenheter. Däremot ser vi inga fall som omöjliga, vi ser det som stimulerande utmaningar istället. Vad vi verkligen kan lova är att den som väljer att komma till oss kommer att ta minst ett steg närmare sitt drömjobb.


Hur kan ni hjälpa våra företagare?
- Genom att identifiera deras anställningsbehov kan vi snabbt och kostnadsfritt presentera kandidater som kan passa in hos arbetsgivaren. På så sätt förkortar vi processen för en arbetsgivare att hitta personal. Den tiden kan arbetsgivaren lägga på att utveckla sitt koncept istället.


Hur blir man kund hos er?
- För att som arbetssökande kunna bli kund hos oss behöver man först och främst vara inskriven på Arbetsförmedlingen. Där kan du fråga din handläggare om du har rätt till tjänsten Stöd och matchning. Om handläggaren säger att du har möjlighet att delta i tjänsten kommer du få frågan om vilket företag du då önskar välja, självklart önskar vi då att du väljer Arcus. Då har du tagit första steget mot en ljusare framtid.


Läs mer på www.arcus.nu

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩