Assyriskas julkalender, lucka 6 (presenterad av Kringel-Offset)

Lucka 6 presenteras av Kringel-Offset, ett ledande profilföretag och tryckeri i Sverige med många års erfarenhet av branschen samt ett av marknadens största sortiment. Här erbjuds personlig service, gratis digital korrektur, kvalitetsprodukter och snabba leveranser.

ASSYRISKA SPELAR RÄNDERNA UR BLÅVITT
IFK Göteborg - Assyriska: 0-3 (2005)

En kaxig nykomling som tänkte rulla boll i eget straffområde? Det var med det ryktet Assyriska tog plats i Allsvenskan som det allra första invandrarlaget.

Efter en 2-1-förlust i hemmapremiären mot Hammarby åkte man ner till det assyriska fästet Göteborg för möte med Blåvitt. En guldkandidat? Jo, men guldkandidaten fick problem med en vänsterfot, en högerfot och ett huvud.

Triggade av en karnevalstämning från den rödvita sektionen av Gamla Ullevi låg Assyriska rätt i positionerna och stängde de blåvita vägarna framåt.

Disciplin, fokus på defensiv - och så ett lysande prov på effektivitet när Andreas Haddad i den 33:e minuten stack på en långboll från David Nordbeck.

Utan att tveka lossade Haddad en halvvolley i mål med högern och firade med att sträcka ut armarna som för att visa att han och Assyriska var här för att vinna.

I andra halvlek höll giganten Erland Hellström ställningarna i AFF-målet, och när bollen nådde Stefan Batan på kanten i den 71:a minuten piskade vänsterbacken in ett inlägg mot Haddad.

En nick senare hade gästerna ökat på till 2-0 och ett hemmalag i chock försökte få grepp om en match som redan var förlorad.

Bara för att strö salt i såren forcerade inhopparen Darko Lukanovic in 3-0 med både tur och skicklighet, och firade med att slita av sig tröjan och rusha mot den jublande bortaklacken.

När domaren blåste av hade resultatet gett eko i Fotbollssverige. Den kaxiga nykomlingen hade inte rullat boll i eget straffområde, men med disciplin, fokus på defensiven och mördande effektivitet hade Assyriska spelat ränderna ur Blåvitt.