Assyriskas julkalender, lucka 4 (presenterad av Designa)

Foto: Assyriska FF

Lucka 4 presenteras av Designa:
DEN PULSERANDE PREMIÄREN
Assyriska - Dalkurd: 2-1 (2016)

Det gick att skylla på skador, svaga förutsättningar, orättvisa förberedelser och en spelidé som ännu inte hade suttit.

Det gick också att kliva ut på konstgräset i det som kallades "tidernas premiär" och försvara sina hemmaborg med rak rygg ändå.

Inledningsvis verkade Assyriska misslyckas med den uppgiften. Nykomlingen Dalkurd visade ingen respekt och flöt fram med Diego Montiel som härförare på innermittfältet.

Det första mötet någonsin lagen emellan färgades grönt snarare än rödvitt i första halvlek, men innan domaren blåste av för halvtid drog gästernas Omar Jagne på sig ett rött kort.

Plötsligt fick Assyriska en andra halvlek där Fredrik Holster kunde fördela bollar i lugn och ro. Plötsligt kom Kenny Pavey in och tog striderna utan att tveka - och i den 54:e minuten stack plötsligt Daniel Sliper i väg på en djupledslöpning.

Efter en nickskarv av Pavey hann Sliper först på bollen, lyfte den mot himlen, släppte in stjärnorna i Södertälje-mörkret och stötte in 1-0 med pannan.

Sällan har den stora läktaren på Arenan brustit ut i en sådan eufori som där och då, och målskytten själv berättade efteråt att det svartnade totalt för honom när han firade.

I den 82:a minuten tog så hemmasonen Mattias Genc supportrarna i ena handen, spelarna i andra och fixade en straff. Han brände den, Tim Söderström missade returen, men så kom Pavey farande och vräkte in 2-0.

All den pulserande stämning som lagt sig som ett täcke över stora läktaren förvandlades till eufori. Det spelade ingen roll att Montiel skruvade in reduceringen på frispark. Segern var redan i hamn.

Skador? Usla förberedelser? En spelidé som inte suttit? Jo, men bara en förlorare skyller på förutsättningarna. En vinnare hittar en väg ändå.

LÄNK TILL MÅLEN:
https://www.youtube.com/watch?v=Kl9RKSbpH3A

OM DAGENS SPONSOR, DESIGNA:
Designa är ett modernt och månsidigt företag med ett helt unikt koncept, och erbjuder produkter inom bygg, men också färg och fackhandel samt kakel. Läs mer på www.designa.se eller på "Designa, HappyHomes & Kakeldax" på Facebook.

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩