Assyriskas julkalender, lucka 3 (presenterad av Volkswagen Södertälje)

Foto: Assyriska FF

Lucka 3 presenteras av Volkswagen Södertälje:
MED KNIVEN MOT STRUPEN
Syrianska - Assyriska: 0-2 (2014)

Sex omgångar återstod av Superettan och ett Assyriska på nedflyttningsplats var piskade att vinna derbyt mot Syrianska.

Tre dagar tidigare hade man räddat en poäng hemma mot tabelljumbon Husqvarna genom en straff i 98:e minuten. Mörkret var kompakt - men som så många gånger förr samlade supportrarna sina krafter och slöt upp bakom spelarna.

Taggade och inte tyngda av stundens allvar gick Assyriska ut på grönfältet, och allra hetast brann mittfältaren Christopher Brandeborn.

Innan domaren blåste igång matchen kastade Brandeborn en lång blick mot fansen, vevade med armarna, klappade händerna, knöt nävarna - och samma sorts vibrerande energi flödade tillbaka från läktarplats.

Ute på planen gick så Assyriska på knock efter att varenda spelare levererat när det gällde som mest. Gustav Jarl forsade fram som en ung Martin Lorentzon, Fredrik Holster var kung i mittens rike och Aziz Corr-Nyang drog kaninen ur hatten så ofta att motståndarna tappade räkningen.

Matchens store hjälte hette dock Alexander Nilsson. Plågad av en skada hade han missat hela 2013 och försiktigt tagit sig tillbaka denna säsong. Nu fick han sin upprättelse.

I första halvlek stack han i väg på en djupledslöpning och serverade Corr-Nyang till 1-0. I andra slungade Nilsson ett skott mot bortre och förstod inte att den suttit förrän Brandeborn löpte mot honom med glädje i ögonen.

Nilsson vände sig om och satte fart mot fansen, som dansade i skenet av ett nytänt hopp. Han ville ta hela läktaren i famnen med sitt firande, och det var lätt att förstå varför.

2-0-segern tände nämligen gnistan, gnistan blev en flamma - och ett brinnande Assyriska klarade sig kvar i Superettan efter kvalspel mot Örgryte utan att ha vunnit en enda hemmamatch på hela säsongen. 

LÄNK TILL MÅLEN:
https://www.youtube.com/watch?v=WEKL7rW6Feg&

OM DAGENS SPONSOR, VOLKSWAGEN:
Volkswagen Södertälje skall leverera "En Upplevelse" till sina kunder och medarbetare när de kommer på besök för att köpa bil eller serva och reparera sin bil. Läs mer på http://vwstockholm.se/Anlaggningar/Sodertalje/ eller Volkswagen Södertälje på Facebook.

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩