Assyriskas julkalender, lucka 2 (presenterad av AstraZeneca)

Foto: Assyriska FF

Lucka 2 presenteras av AstraZeneca:
I DET MAGISKA MÖRKRET
Assyriska - Djurgården: 2-0 (2009)

Efter en heroisk insats mot Jönköpings Södra hade Assyriska knipit kvalplatsen och ställdes nu mot anrika Djurgården, som ville rädda spillrorna av en sönderslagen säsong genom att hänga kvar i Allsvenskan.

Den första duellen spelades i ett höstmörkt Södertälje, framför en enorm bortapublik och en hemmaläktare som glödde i det röda skenet av bengaliska eldar.

Ute på planen tog Assyriska kommandot direkt och spelade med den fräckhet alla rödvita supportrar hoppats få se.

Göran Marklund, han med kaptensbindeln runt armen, inledde med att trycka i väg ett skott som Dembo Touray tippade ut till hörna och resten? Resten gjorde Aftonbladets Stefan Alfelt hänförd:

"När såg vi senast ett svenskt klubblag med så många spelare som hanterade bollen med en självklarhet lik den vi ser varenda helg i tv-sändningar från La Liga, Premier League och allt vad de stjärnspäckade ligorna heter. Assyriska spelade precis den fotboll jag älskar - teknisk, bollkontrollerande, offensiv."

Med 38 minuter spelade smög Dennis Östlundh in i straffområdet och nickade in 1-0. Två minuter in i andra satte Göran Marklund slutresultatet 2-0 med ett stenhårt skott längs backen.

Ett frustrerat, handlingsförlamat Djurgården kom ingenstans. Assyriska svävade mot stjärnorna utan att kompromissa bort sin själ, sin identitet, sin fotbollsfilosofi.

Slutet gott, allting gott?
Nej.

Några dagar senare förlorade AFF returmatchen på förlängning och vände hem i enorm besvikelse. Fansen plågades av tanken på en fantastisk förstamatch som inte längre spelade någon roll, men ett gemensamt supporterhjärta bankade hårdare av motgången.

Länk till målen i första mötet:
https://www.youtube.com/watch?v=4Lv0IfTvcAg

OM DAGENS SPONSOR, ASTRAZENECA:
AstraZeneca är ett globalt, innovationsdrivet bioläkemedelsföretag med fokus på forskning, utveckling och marknadsföring av receptbelagda läkemedel. Läs mer på www.astrazeneca.se

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩