Assyriskas julkalender, lucka 1 (presenterad av Scania)

Foto: Assyriska FF

Först ut är lucka 1, presenterad av Scania:

RIVALERNAS RYSARE
Jönköpings Södra - Assyriska: 3-3 (2009)

Inte ens en deckarförfattare hade kunnat snickra ihop ett mer nervkittlande upplägg av den sista omgången. Assyriska behövde en poäng borta mot Jönköpings Södra för att säkra den allsvenska kvalplatsen. Rivalen Syrianska flåsade i nacken och behövde slå Sirius hemma.

Tre gånger om svingade Jönköping ett slag mot Assyriska.
Tre gånger om studsade de rödvita tillbaka, framburna av en publik som förvandlade bortaplan till hemmaplan.

Först ut var Eddie Moussa, den store lille krigaren, som trollade fram en omöjlig lucka och skickade in kvitteringen. 1-0 blev 1-1 och Moussa drog en hjärtklappande rush längs hela långsidan.

J-Södra tog ledningen igen, men efter en läcker framspelning av Xhevdet Lumnica lobbade Moussa in 2-2 och firade med att jogga baklänges, en målgest som senare kom att kopieras och hedras i en helt annan match.

Hemmalaget tog dock ledningen igen, samtidigt som Syrianska hade fått hål på Sirius och tog de tre poäng som behövdes för att ha chans att knipa kvalplatsen. Men i den 89:e minuten skickade Lumnica i väg ett skott som inte fanns.

Bollen stack iväg på den ojämna gräsmattan och i precis rätt moment studsade den på en grästuva och över målvaktens utsträckta hand. Ett osannolikt mål i en osannolik match fastställde slutresultatet 3-3 och Assyriska höll undan i rivalrysaren.

Länk till AFF-målen:
https://www.youtube.com/watch?v=5NNSm2sst_U

OM DAGENS SPONSOR, SCANIA:
Scania är ett globalt företag med försäljning av lastbilar, bussar och tjänster i 100 länder. Scanias produktionsenheter finns i Europa, Sydamerika och Asien. Läs mer på www.scania.com/se

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩