Motståndarkoll: Trelleborgs FF

Med fyra matcher kvar av årets säsong står Trelleborg med båda benen relativt stadigt i mitten av tabellen -  elva poäng upp till den allsvenska kvalplatsen och lika många poäng till kvalstrecket i de nedre regionerna, där Syrianska och Ljungskile just nu står med 26 respektive 23 poäng.


Av TFF:s 37 hittills inspelade poäng har 24 inkasserats på hemmaplan medan resterande 13 bärgats på bortaplan, vilket ger ett bortasnitt på exakt 1 poäng per bortamatch. I lagets fem senaste matcher har man plockat åtta poäng via två vinster, två oavgjorda och en förlust. Förlusten kom i den senast spelade matchen där IK Sirius, som jagar en av de två allsvenska platserna, tog alla tre poängen på Vångavallen.


Kvalitet i anfallslinjen


I TFF återfinns sedan starten av årets säsong Marcus Pode. Ny förvärvet, som de två senaste säsongerna har spelat allsvensk fotboll med Örebro SK, ligger tvåa i Superettan-skytteligan med 12 gjorde mål, varav elva är spelmål.


En annan spelare i motståndarlägret att hålla ögonen på är Salif Camara Jönsson, som har näsa för målet. 33-åringen gjorde imponerande 27 mål för Lunds BK i Division 1 Södra 2014 då han säsongen efter tog klivet över till Trelleborg. I år har han varit en viktig poängspelare, som med sex mål och fyra målgivande passningar bidragit till nykomlingens framgångar.


I Trelleborg återfinns även Zoran Jovanovic som i det senaste mötet lagen emellan avgjorde matchen i TFF:s favör med ett sent 2-0-mål. I år har han gjort 6 mål och spelat fram till ytterligare tre mål.


Bakåt har Fredrik Persson i TFF-målet under säsongen spelat en avgörande roll, vilket en räddningsprocent på 81 % vittnar om. Därtill har han även hållit nollan i elva matcher hittills i år.


Det är med andra ord ett kompetent motståndarlag som besöker Södertälje Fotbollsarena idag.


Kortfakta: Trelleborgs FF

Bildades: 6 december 1926

Säsonger i Superettan: 16

Bästa målskytt 2016: Marcus Pode (12 mål/22 matcher)


Assyriska FF - Trelleborgs FF
Tid och datum:
Kl 17.00, söndagen den 16 oktober
Plats: Södertälje Fotbollsarena
Skribent:Nahir Aslan
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩