Charbel Abraham: "Assyriska hör hemma i Superettan"

Foto: Assyriska FF

Charbel Abraham tog Skövde AIK till seriesegern i division 2 alldeles nyligen. Han presenterades idag som ny tränare för Assyriska och redaktionen fick tag på honom för en intervju.

Berätta om dig själv, Charbel.
Jag är 37 år gammal, har fru och två barn samt ett heltidsjobb civilt som jag tagit ledigt från nu. Som person är jag väldigt lugn och sansad, men också envis.

Jag var tränare i IFK Skövde i fyra år och tog upp dem två gånger. Sedan gick jag till Skövde AIK, en gång som assisterande och nu tre år i rad som huvudtränare. Med dem vann jag serien nu och jag är även förbundskapten för Sveriges futsal-landslag.


Varför blev det Assyriska?
Jag fick frågan och gjorde allt jag kunde för att lösa det, trots kort varsel och många pusselbitar som var tvungna att falla på plats. Min arbetsgivare och även Skövde AIK hjälpte mig att göra det möjligt.

Jag är medveten om situationen, men eftersom jag sett Assyriska vid flera tillfällen har jag sett att det finns kvalitet. Utifrån de kvaliteterna tycker jag att det inte speglar placeringen i tabellen. Assyriska hör hemma i Superettan och jag är här för att göra allt jag kan och få med mig alla för att det ska förbli så.


Vad har fansen att förvänta sig av dig?
Jag vet vad fansen förväntar sig, att jag ska se till att Assyriska klarar sig kvar. Det är mina förväntningar också. Utifrån det kommer vi att jobba för det.

Jag har en idé med fotboll som jag tror i grunden inte skiljer sig från den som Assyriska brukar förknippas med. Kvaliteterna jag sett i spelarna är att man har mentaliteten för att spela den fotbollen.


Blir det svårt att kortsiktigt förändra?
Det viktigaste för mig nu är att analysera det egna laget och få så mycket information som möjligt av laget och prioritera det som är mest nödvändigt för att lyckas kortsiktigt.

Det går inte att göra hundra förändringar om man vill ha kortsiktigt resultat. Fotbollsmässigt handlar det hur som helst om att få fart på anfallsspelet och göra lite förändringar i försvarsspelet.

Det kräver energi och mod att spela på det sättet, men jag ser direkt att det är tuffa killar i truppen, som står upp trots situationen. Man ser väldigt bra energi från alla, alla är redo att tävla och det är grundförutsättningarna för att lyckas. Det är bara att jobba.


Berätta lite om Fransisco Verona, vår nye Player Manager.
Verona är en kille som jag litar mycket på. Vi har jobbat tillsammans tidigare och han har mycket erfarenhet av fotboll. Det är också viktigt att man har någon som man inte behöver bekanta sig med, vi känner till varandra och kan kanske agera lite snabbare när det behövs.

Hans bakgrund är att han har spelat fotboll på professionell nivå i Spanien, bland annat många år i Las Palmas. Han har meriter både från La Liga och Segunda i Spanien. Han har spelat en kort tid i Allsvenskan med Brage i slutet på 80-talet och varit tränare för Qviding i Superettan en period.


Något du vill hälsa supportrarna?
I det här läget måste vi allihop jobba och hjälpas åt. Supportrarna är en viktig del av den här klubben och det är viktigt att också de bidrar med stöd till spelarna, så att spelarna orkar ge allt.

Jag förväntar mig att alla kommer och stöttar oss med start på söndag. I mitt huvud existerar inte fyra matcher, utan en match och det är den mot Trelleborg. Spelarna ska inte behöva tänka längre än söndagen.

Spelare och supportrar måste nu ta varandra i handen och tillsammans vara starka och modiga så att Assyriska FF som klubb kan hänga kvar i Superettan. Det är genom att vara en enhet som vi kan lösa det här.


Assyriska hälsar Charbel hjätligt välkommen till klubben!

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩