Tim vill se ett AFF som går hela vägen

Foto: Assyria TV

På tisdag åker Assyriska ner till kurorten Varberg på halländska kusten för att ta sig an Varbergs BoIS. Femteplacerade Varberg som ligger på samma plats som de slutade på förra säsongen, har sju poäng upp till Dalkurd som ligger femma och en poäng ner till Trelleborgs FF på sjätteplatsen. Assyriska ligger på 15:e plats med 21 poäng, med en match mindre än konkurrenterna kring kvalstrecket. Assyriska tappade en placering sedan Ljungskile vunnit sin match och klättrat upp på 14:e plats med 23 poäng.


I september tog Assyriska fyra poäng på lika många matcher, alltså i snitt en poäng per match. För att bättra på snittet och vinna vill Tim se mer noggrannhet i spelet.

- Jag tycker att vi ska fortsätta på samma spår, vi har spelat bra och måste bygga vidare på det. Vi har gjort fyra bra matcher men inte gått hela vägen. Det finns mycket man kan förbättra spelmässigt, göra fler mål och hålla ut ledningen. Men samtidigt är fotbollen en sport där man hela tiden kan förbättra allting, säger Tim.


Tim, som var ett av nyförvärven inför säsongen, kom till Assyriska som en tänkt forward. Förutom på topp, har Tim även spelat på yttermittfältet där han fått stor användning av sin snabbhet och sitt driv. Tim berättar att han spelat på många positioner under karriären och har inget emot att spela där tränaren placerar honom, både centralt och på kanterna, vilket ger honom en trygghet när tränaren väljer att kasta om i startelvan.


Trivs i AFF

I år har Tim hittills gjort fyra mål och fyra assist men är inte helt nöjd med det.

- Det har väl varit lite så där med målproduktionen, tycker jag. Jag är inte så jättenöjd, 4-5 mål är inte speciellt märkvärdigt och jag hoppas få ut mer. För mig ligger fokus hela tiden på laget och på nästa match, inte på min egen statistik. Laget kommer hela tiden i första hand, menar Tim som gjorde fem mål på 22 matcher förra säsongen för J Södra, en notering han är på väg att tangera.


Tim, som gör sitt första år i AFF, trivs väldigt bra och gillar att spela i Assyriska. Trots att tabelläget inte speglat truppens förväntningar är stämningen fortfarande hög och alla jobbar stenhårt.

- Det är roligt att spela i Assyriska! Vi har höga förväntningar på oss som trupp och har väl inte riktigt levt upp till dem, men vi jobbar stenhårt för att fixa det här. Vi har ett riktigt bra gäng och alla älskar att spela fotboll så stämningen är bra och uppåt i omklädningsrummet, berättar Tim som är storebror till hockeymålvakten Linus Söderström som representerat SSK och ses som ett av framtidsnamnen inom svensk ishockey och nu spelar för HV71. 


Varberg imorgon, vad tror du om matchen?

- Jag har faktiskt inte kollat på dem än. Men jag vet att de ligger femma och är ett starkt hemmalag. Det kommer bli en bra match och det är en match som vi måste vinna, jag hoppas vi kommer upp i en bra nivå och kan göra en bra prestation och vinna matchen,


- Vinner vi våra matcher så är det inga problem, vi har allt i egna händer. Jag tycker inte man ska snöa in sig på andras matcher utan vi ska köra på och göra vårt.

Skribent:Renyo Aslan
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩