"Fredde": Nu knyter vi näven!

Foto: Assyria TV

Efter en stark bortamatch mot AFC United där Assyriska skapade många farliga målchanser men inte fick bollen i mål, är man tillbaka på hemmaplan för att ta emot IK Frej. Efter att ha vunnit avsluten med 15-6 och 9-1 i halvtid var 0-0 ett resultat som var missvisande för matchen. Trots sju avslut på mål och flera av dessa i straffområdet lyckades AFC få in en tå eller en annan kroppsdel mellan bollen och målet och kunde ändra bollens riktning bort från mål. 


- Jag tycker att vi gör en bra match mot AFC och pressar tillbaka dem bra. Spelmässigt skulle jag nog inte säga att vi var överlägsna dem, det var en väldigt jämn match. Men jag ser hellre att vi spelar bra och får med oss poäng än att spela dåligt och få med oss poäng, nu har vi något att bygga vidare på, säger Fredrik Samuelsson. 


Efter två matcher där Assyriskas prestation varit värd tre poäng, men utfallet varit ett annat, blickar Fredde och hans mannar mot nästa motståndare, Täbylaget IK Frej. 


- Vi känner att vi har jättebra koll på Frej. Jag kan se alla deras matcher på datorn, de ligger rätt nära oss avståndsmässigt så vi kan åka och se dem live, men framförallt har Joel bra koll på dem efter flera år där och sitter på värdefull information vilket vi ska använda oss utav. De är ett av seriens formstarkaste lag och har tre vinster på de fyra senaste matcherna, varav två av vinsterna kom mot AFC United och Dalkurd FF. De spelar en attraktiv fotboll med bra passningsspel och är väldigt skickliga offensivt.


Ser ljuset i tunneln

Fredrik hyllar Frejs tränare Bartosz Grzelak och framhåller hans kompetens som avgörande för lagets form och hur de hittat en trygghet i sitt spel. Deras spel beskriver Fredrik som en offensivt lagd possessionfotboll med snabbt passningsspel. Juniorlandslagsmeriterade Grzelak gör sin fjärde säsong som huvudtränare för Frej, en klubb han varit i som ledare sedan 2009. 


Inför matchen på söndag ser Fredrik en välspelad - om än oförutsägbar - men framförallt intressant match framför sig.

- Vi har mött många lag hemma som backar och satsar på kontringar och omställningar. Vi får se hur Frej ställer upp, om de avvaktar eller om de är aggressiva och pressar högt. De gillar att ha bollen och då måste vi störa deras spel så att det hackar, säger Fredrik. 


I matchen mot AFC på Skytteholms IP fick Fredrik klara sig utan flera spelare på grund av skador och avstängningar. Till matchen mot Frej är det endast Alex Perreira som är otillgänglig till följd av skada. Kenny Pavey är tillbaka efter avstängning och Joakim Askling är tillbaka i träning efter två veckors sjukdom. Glädjande är att Soo Yong Yoon är tillbaka efter sin skada och åter är i truppen efter en lång skadefrånvaro. Dock finns det frågetecken kring Fredrik Holster som fick kliva av matchen mot AFC efter att han fick känningar i låret. Under veckan som gått har även Tim Söderström varit sjuk men är på bättringsvägen och beslut tas under matchdagen angående Tims medverkan mot Frej. 


Efter den senaste tidens svårigheter i klubben ser Fredde ljuset i slutet av tunneln och berättar att hela laget kommer att jobba hårt för att lösa situationen.

- Stämningen i truppen är god och allting känns lättare nu än vad det gjorde för några matcher sen. Vi hade otur och förlorade tre raka matcher och kom i en svacka, men det känns som vi är förbi den nu. Alla är medvetna om allvaret i situationen vi är i, men grabbarna är supermotiverade till att fixa det här. De vet att det kommer att bli tight och jobbigt men vi ska knyta näven och lösa det här tillsammans!


Assyriska FF - IK Frej

Tid och datum: Klockan 17.00, söndagen den 18 september

Plats: Södertälje Fotbollsarena

Skribent:Renyo Aslan
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩