Joel Riddez: Assyriskas väg framåt handlar om återuppbyggnad, stabilitet och transparens

Joel Riddez, Assyriskas sportchef.

Joel Riddez, Assyriskas sportchef.

Vi är inne i en turbulent tid både på och utanför planen. Vi behöver både pengar och poäng för att kortsiktigt lösa den tuffa situationen föreningen hamna i. I detta brev ska jag försöka förklara hur jag ser på både nuläget och framtiden ur ett sportsligt perspektiv.


Nulägesanalys för a-laget

Vi är självklart missnöjda med poängutdelningen. Dock var senaste matchen mot Ängelholm ett fall framåt rent spelmässigt. Vi skapade tillräckligt mycket för att vinna och gjorde i stora delar en bra prestation. Tyvärr spelade vi lite naivt i slutet av matchen vilket gjorde att vi inte säkrade tre poäng som var målsättningen. Besvikelsen var enorm efteråt, för mig som ledare var det en av de tyngsta poängförlusterna på många år. Med det i bagaget tyckte vi alla att den spellediga helgen kom väldigt lägligt. Nu har vi kunnat träna tufft och med hög kvalitet i snart två veckor och samtidigt fått en nästan helt skadefri trupp. De som fortfarande inte är i full träning är Gino Berg (fot), Alex Perreira (vad) och Joakim Askling (sjuk) dessutom är Kenny Pavey avstängd nästa match. 


På söndag väntar en tuff bortamatch mot AFC som bara förlorat en hemmamatch på Skytteholm i år. AFC är ett välorganiserat lag med gott självförtroende som jagar Allsvenskan. Jag ser framför mig en fysisk match där duellspelet kommer bli extra viktigt. Vi har alla möjligheter i världen att åka därifrån med poäng och med det arbetet spelarna lagt ner på träningen senaste tiden, är jag övertygad om att vi är på rätt väg. I de sista träningarna inför matchen handlar det mest om att sätta taktiken till matchen och pumpa spelarna med självförtroende.  Vi ska vara 100 % redo när domaren blåser igång matchen på söndag!


Vad händer efter säsongen?

Oavsett hur det går i serien, så tränar vi november ut, för att sen ta ledigt i december. Vi har en inbokad träningsmatch mot Vasalund 30/11, då vi har möjlighet att även testa spelare utifrån.


Vad är planen för 2017?

Som ni alla vet så är klubben i det läget att vi både behöver öka intäkterna men också sänka kostnaderna. För mig som sportchef innebär det att jag i samråd med styrelsen kommer titta på hur vi kan sänka a-lagets kostnader till nästa år. Ett led i det uppdraget är att hitta utvecklingsbara spelare från lägre divisioner som inte kostar lika mycket som en etablerad spelare. Detta är självklart en balansgång, då rutin är väldigt viktigt i Superettan. Jag för en ständig dialog tillsammans med de scouter som Assyriska har runt om i landet om eventuella nyförvärv. I första läget vill vi hitta spelare från storstockholmsområdet som brinner för att utvecklas som fotbollsspelare.


Jag ser inte sportchefsrollen som en enmansshow, för att vi ska kunna lyckas i framtiden behöver vi bygga en förening där alla drar åt samma håll.  På sikt vill jag implementera en röd tråd hur vi ska arbeta ända nerifrån U17 och upp till a-laget. Alla ska veta vilken uppgift de har och vilja fullfölja den till 100 %. Kan vi genom transparens och öppenhet visa var vi vill och framför allt hur vi ska nå dit så ökar chansen betydligt att vi klarar av det.


För mig handlar det om att alla - från styrelsen ner till fotbollsskolan - ska veta vad Assyriska ska stå för, vilken visionen är och vilka målsättningarna som vi ska klara av på vägen är. Kan vi få en förening där alla vet vad som gäller är jag övertygad om att det, med den energin och kraften som finns inom föreningen, inte finns några begränsningar. Med det sagt så kommer vi behöva bygga grunden innan vi lägger på taket. Vi kan inte ha som målsättning att nå Allsvenskan innan vi har en organisation som klarar av det sportsligt och ekonomiskt. Dessa steg ser jag som nödvändiga:

  • Bli bättre på att utveckla våra egna talanger, genom en bättre samverkan mellan a-lags- och juniorverksamheten.
  • Rekrytera billigare och mer utvecklingsbara spelare till a-laget.
  • Bättre ta tillvara på kompetensen som finns runt klubben.
  • Återuppbygga upp förtroendet hos medlemmar och supportrar genom öppenhet.
  • Skapa en atmosfär kring hemmamatcherna som gör dem till veckans höjdpunkt.
  • Ta mer ansvar i samhället, visa vilken positiv kraft och påverkan Assyriska kan bidra med.

  • Ni får gärna maila mig era idéer och synpunkter, då jag vill ha en ständigt pågående dialog med er. Ni når mig, som alltid, på joel@assyriska.se


    Med vänlig hälsning

    Joel Riddez,
    Sportchef Assyriska

    Dela artikeln

    Kommentarer

    Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩