Linus Malmborg: "Vi ska vinna derbyt"

Foto: Assyria TV

Hur känns det inför matchen med tanke på allt runtomkring?
Jag känner att hela den här turbulensen har svetsat samman gruppen ännu mer. De senaste träningarna har det varit ännu mer fokus och intensitet. Det känns skönt att det har kommit ut, men nu är det full fokus på prestationen på söndag. Det här ses inte som någon ursäkt från gruppen för resultat, utan det här var tvunget att komma ut, men vi är fullt fokuserade på planen.

Vad får vi för matchbild?
Det kommer bli tajt och mycket fajt. Den som klarar av att hantera det bäst kommer att vinna matchen och det ska vi se till att göra. Det blir alltid speciella matcher, dessa derbyn - en högre intensitet och ett större tryck på läktaren, som att spela en nivå högre upp jämfört med de andra matcherna.

Nu kom du ju först 2013, men hur upplever du att AFF:s mentalitet i derbymatcher förändrats med åren?
Innan jag kom hit tänkte jag ju inte så mycket på det. Man visste att det var häftiga matcher i Södertälje, men var inte en del av det. Sen har man förstått att Syrianska tidigare år varit starkare i derbymatcherna trots att Assyriska kanske legat bättre till i tabellen. Men det känns som att vi de här senaste derbyna har lyckats vända på den trenden och vi hoppas fortsätta med det på söndag. Framför allt minns jag höstderbyt förra året där vi gjorde en riktigt bra match och hoppas att vi kan göra det lika bra på söndag.

Något du vill hälsa fansen?
Bara att de ska ställa upp och göra det till en fest som alla de här derbymatcherna. Jag vill att alla som har möjlighet ska komma dit och stötta Assyriska!

Skribent:Ashur Ibrahim
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩