Motståndarkoll: Degerfors IF

Degerfors IF gästar Södertälje Fotbollsarena.

Degerfors IF gästar Södertälje Fotbollsarena.

Assyriska tar nya tag efter bortaförlusten mot GAIS på söndag då Degerfors står för motståndet på Södertälje Fotbollsarena. Värmländska Degerfors gästar "Arenan" med en vinst i senaste matchen, efter veteranen Peter Samuelssons sena avgörande mot Ängelholm i den 88:e minuten. Matchen slutade 2-1 efter att en annan veteran, Tobias Solberg gett "Degen" ledningen strax innan halvtidsvila i den 44:e minuten. 


Degerfors som är obesegrade i två raka matcher ligger på 12:e plats i Superettan med 18 poäng på 18 matcher, alltså en placering ovanför Assyriska som spelat in 16 poäng på 18 matcher. Med sina 18 poäng ligger DIF en poäng bakom Frej, och skulle vid en vinst flåsa Örgryte i nacken som har 22 poäng. 


Under transferfönstret har DIF förstärkt laget offensivt med en - för Assyriska bekant - anfallare vid namn Admir Catovic som säsongerna 2012-2013 spelade i anfallet och gjorde 12 mål på 48 matcher, vilket ger ett målsnitt på 0.25 mål per match. Under sin första säsong i Assyriska blev han lagets näst bäste målskytt med åtta mål, fyra mål efter Fuad Hyseni som även han tidigare återfanns i Degerfors men som nu lämnade klubben för Utsiktens BK under sommarfönstret. I dagarna gjorde även DIF klart med Shpetim Hasani som ansluter från GIF Sundsvall. Kosovoalbanske Hasani återvänder till Degerfors, som var hans första svenska klubb dit han värvades 2005. Utöver Degerfors har Hasani även hunnit representera Kalmar FF, IK Sirius, Örebro SK och nu senast GIF Sundsvall. På 249 matcher i Superettan och Allsvenskan har Hasani hittat nätet 72 gånger, vilket ger ett målsnitt på knappa 0,29 mål per match. 


Förutom Hasani och Catovic som finns att tillgå i anfallet för Degerforstränaren Patrik Werner, finns även Peter Samuelsson som på 151 matcher för Degerfors gjort 72 mål - ungefär ett mål varannan match. Intressant är också att Degerfors meste spelare genom tiderna Tobias Solberg som med över 400 matcher för klubben fortsätter att bättra på den statistiken. Dock är det inte någon av dessa trotjänare som leder lagets skytteliga, utan det är 20-åriga Ludvig Fritzson som leder skytteligan i sin blott andra säsong för Degerfors med fem gjorda mål. Han har redan hunnit slå förra säsongens målskörd, vilken slutade på fyra mål.


DIF har en målkvot på 21-35, vilket ger en målskillnad på -14, endast sistaplacerade Ängelholm är sämre med -25 i målskillnad. På hemmaplan är man aningen starkare än på bortaplan, där man gjort 11 respektive 10 mål. Antalet insläppta mål är fler på bortaplan än på hemmaplan där laget har släppt in 19 mål på bortaplan och 16 på hemmaplan. 


Kortfakta Degerfors IF

Bildades: 13 januari 1907

Hemmaarena: Stora Valla

Säsonger i näst högsta serien: 38

Bästa målskytt 2015: Peter Samuelsson (13 mål/30 matcher)


Assyriska FF - Degerfors IF

Tid och datum: Klockan 17.00, söndagen den 14/8

Plats: Södertälje Fotbollsarena

Skribent:Renyo Aslan
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩