Fredde vill se ett slagkraftigt Assyriska

Foto: Assyria TV

Efter ett derby som fick ett händelserikt slut ställer Assyriska in siktet på nästa match som spelas i Skåne mot Trelleborgs FF. Assyriska kommer för tredje matchen i rad till spel med en spelare avstängd, denna match är det lagkapten Linus Malmborg som drog på sig sitt tredje gula för säsongen i derbyt mot Syrianska. Trots avstängningen på Linus, Alex Pereiras lårskada och Mamadou Wagues transfer är huvudtränare Fredrik "Fredde" Samuelsson säker på att det kommer att stå ett slagkraftigt AFF på planen mot TFF. 


Derbyt som Assyriska spelade i söndags var ett derby som inte var helt likt de andra derbyna, menar Fredde. Han berättar att den matchen redan dagen efter utvärderades och fokus efter det har legat på Trelleborgsmatchen och på att ställa om inför den.

- Vi har absolut hunnit ladda om efter derbyt. Den matchen analyserades dagen efter och därefter gick vi vidare till nästa match. Oavsett motstånd - om det är ett derby eller inte - spelar egentligen ingen roll, vi jobbar på samma sätt. Jag tror det är viktigt att som fotbollsspelare och tränare att leva i nuet, vi blickar hela tiden framåt, oberoende om det blir vinst, oavgjort eller förlust. Man kan inte älta matcher i all evighet, säger Fredde som gjorde sitt första derby som huvudtränare för AFF.


- Man kan ju mäta antal maxlöpningar och få fram intensiteten i matchen på det sättet och löplängd och så vidare. Men jag tyckte att tempot var lägre i det här derbyt än de tidigare. Spelet var mindre böljande nu, båda lagen hade bra perioder då de kontrollerade matchen istället.


Klassisk mark

Söndagens motståndare Trelleborgs FF må vara nykomlingar i serien men är en ingen ny bekantskap för varken Assyriska eller för resten av fotbollssverige. TFF, som i år firar 90 år som fotbollsklubb, har spelat 18 säsonger i näst högsta serien och 17 säsonger i Allsvenskan. 

- De är nykomlingar men verkligen inte nya för elitfotboll. De har fler år än oss i eliten och är väldigt erfarna och rutinerade. Exempelvis Magnus Andersson och Kristian Haynes är två spelare som med sin rutin och erfarenhet av Superettan är väldigt viktiga för Trelleborg. Trelleborg jobbar mycket med att hitta spelare från Skåne och har lyckats bra med det, vilket egentligen inte kommer som någon överraskning med tanke på hur mycket talang det finns i Skåne, och jag tror att de absolut kan konkurrera om de högre platserna i superettan, säger Fredde över telefon på bussen på väg till Trelleborg.


Trelleborg spelar sina hemmamatcher på Vångavallen. Vångavallen är synonymt med TFF då de haft sin hemvist på arenan sedan 1933, då arenan invigdes. Det är alltså på en av de äldsta arenorna som fortfarande används som Assyriska kommer att spela sin 14:e match för året. Något som är väldigt vanligt på äldre arenor är att de har naturgräs, vilket är något som Assyriska behövt ta ställning till under veckan. 

- Det är väldigt olika hur man förbereder sig på det från en klubb till annan. Vi spelar och tränar på samma underlag. Det är klart att det blir en annan fysisk påfrestning på knän och leder när man spelar på naturgräs men jag är av åsikten att man ska bli så bra som möjligt på ett underlag och sen anpassa sig. I slutändan blir det samma utmaning för alla, Trelleborg kommer ställas inför samma dilemma när de kommer till Södertälje, däremot blir skillnaden mindre ju bättre planen är, säger Fredrik som berättar att under sina år som försvarare i ÖSK spelade på konstgräs och tränade på naturgräs.


- Vi kommer att spela på samma sätt som vi gör hemma, på samma sätt som vi gör när vi spelar på konstgräs. Jag vill att vi ska spela vårt eget spel. Självklart kan vi anpassa höjd på press och liknande saker men vi kommer att gå ut med samma attityd och fortsätta jobba med vår spelmodell.


Läget i truppen?

- Linus är ju avstängd, Mamadou Wague har lämnat och Alex Pereira skadade sig i derbyt, det är låret som krånglar och Kenny Pavey är fortfarande skadad. Vi har lite småskavanker på vissa spelare men alla de är med i truppen på söndag och vi ska kunna ställa upp med ett bra lag trots detta och gå för poäng, hälsar Fredde. 

Skribent:Renyo Aslan
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩